Gemeente Hoogeveen

Koninklijk bezoek aan Hoogeveen voor oudste wereldburger Prinses Laurentien komt woensdag op verjaardagsvisite bij mevrouw Henny van Andel in Hoogeveen. De prinses zal de oudste wereldburger feliciteren namens koningin Beatrix vanwege haar 115de verjaardag. Mevrouw Van Andel ziet uit naar haar verjaardag.

Mevrouw Van Andel woont in het Hoogeveense verzorgingshuis de Westerkim. Ook haar naaste familie zal haar woensdag een bezoek brengen. âs Middags kunnen ook de overige bewoners op visite komen, in de zaal van de Westerkim. Daar zal het Hoogeveense Duo Karst een optreden verzorgen. Bewoners kunnen meezingen met liedjes âvan toenâ. Tegen 14.30 uur zal mevrouw Van Andel binnenkomen en ook prinses Laurentien. De prinses wordt ontvangen door de burgemeester van Hoogeveen, dhr. W. Urlings, de echtgenote van de commissaris van de Koningin van Drenthe, mw. A. ter Beek-Ties en de kabinetschef van de provincie Drenthe, dhr. B.F. Potjer. Na de felicitaties zal dhr. J. Beijering, directeur van de Westerkim, allen welkom heten.

Rond 15.00 uur zal prinses Laurentien vertrekken. Daarna is er nog een informele receptie voor genodigden. Daarbij zal een PR-delegatie van Ajax haar als grote Ajax-fan feliciteren. De Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen wil mevrouw Van Andel benoemen tot erelid en haar een ketting en oorkonde overhandigen. Ook de VVV Plus Drenthe zal haar feliciteren en iets aanbieden.

Op www.hoogeveen.nl/oudstemens zijn speciale paginaâs over mevrouw Van Andel te vinden. Bezoekers kunnen onder andere een digitaal felicitatieregister tekenen en een panoramafoto bekijken.