Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht 27-06-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie zoekt bestuurder na ongeval

VIANEN- Vrijdagmorgen rond 10.00 uur is een 16 jarige jongen uit Tiel gewond geraakt bij een aanrijding op de Lekdijk.

De jongen reed op zijn bromfiets over de Lekdijk van Everdingen richting Vianen, toen hij werd ingehaald door een witte bestelbus. Hierbij raakte de bestelbus met zijn rechter buitenspiegel de bromfietser, waardoor hij ten val kwam. De bestuurder van de bestelbus stopte en zag dat de jongen gewond was. De man heeft de jongen vervolgens naar de huisartsenpost in Vianen gereden. Hij heeft echter geen gegevens uitgewisseld. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de bestelbus. Ook wil de politie graag spreken met de fietser die achter de jongen reed toen de aanrijding plaatsvond. Beiden personen kunnen zich melden via 0900-8844 of aan het politiebureau in Vianen, Aimé Bonnastraat 24.

Verkeersongeval met letsel

HOUTEN In de vroege ochtend van maandag 27 juni kreeg de politie de melding dat een ongeval had plaatsgevonden waarbij gewonden waren gevallen.

Omstreeks 00.45 uur raakte op de Rondweg door onbekende oorzaak een auto over de kop. Drie personen raakten gewond en werden met ambulances naar het Antoniusziekenhuis en Diaconnessenhuis vervoerd. Niemand wilde verklaren wat gebeurd was en zelfs geen personalia van de slachtoffers geven. Aangezien het een eenzijdig ongeval betrof, het letsel leek mee te vallen en verder geen schade aan derden is toegebracht, doet de politie geen nader onderzoek.

Aanrijding met alcohol

LOPIK In de nacht van zondag op maandag 27 juni werd een 28-jarige man uit Bergambacht aangehouden voor rijden onder invloed. De man veroorzaakte ook een aanrijding.

De man reed omstreeks 01.30 uur in zijn bestelauto over de S. L. van Alterenlaan. Een 22-jarige automobilist uit Utrecht reed over de M.A. Reinaldaweg en kreeg geen voorrang van de 28-jarige. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing en het voertuig van de 28-jarige man kwam in de sloot terecht. De Utrechter raakte niet gewond. Uit een blaastest bleek dat de 28-jarige bestuurder teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 825 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Agenten hebben de man nog naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht voor een medische controle. Proces-verbaal is opgemaakt.

Geweld

NIEUWEGEIN In de vroege morgen van zondag 26 juni kreeg de politie om
01.20 uur de melding dat een hevige ruzie plaatsvond bij een woning aan de Zwolseveste.

Ter plaatse bleek het om een echtelijke ruzie te gaan, die de agenten probeerden te sussen. Het echtpaar vertrok van de woning waar zij te gast waren, maar de ruzie zette zich voort bij hun auto elders in de straat. Bewoners werden hier wakker van en één van hen riep naar de man, een 28-jarige Rotterdammer, of het wat rustiger kon. De Rotterdammer werd echter al maar agressiever, pakte een tuinstoel en gooide die naar de man. Die kon de stoel maar net ontwijken. De agenten hielden hierop de Rotterdammer aan. Bij het fouilleren troffen zij in de zak van de Rotterdam een afgebroken flessenhals aan. De man is ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Woninginbreker; oproep getuigen

HOUTEN Zondagavond 26 juni vond tussen 20:55 en 21.00 uur een woninginbraak plaats. Bewoners betrapten de inbreker en konden een goed signalement geven. De politie zoekt getuigen.

De verdachte is waarschijnlijk via een raam op de eerste etage de woning aan de Schuilhoeve binnengedrongen. De bewoner betrapte de inbreker en probeerde hem nog aan te houden. De verdachte is echter losgekomen en is met de fiets, die hij op de groenstrook voor de woning had neergelegd, gevlucht in de richting van Het Rond.

Signalement: negroïde man, tussen 25 en 30 jaar oud, 1.65 meter lang, zwart kroeshaar, breed gebouwd, droeg een licht bruine met zwart trainingsjas zacht van stof en reed op een donker blauwe damesfiets met zwarte fietstassen.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.