Ingezonden persbericht


Persbericht

Airbus stapt over op Adobe Acrobat 7.0 om documentprocessen wereldwijd te stroomlijnen

Vooraanstaande vliegtuigbouwer kiest voor Acrobat en Adobe PDF voor een efficiënte samenwerking tussen werkgroepen

Amsterdam, 27 juni 2005 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) maakt bekend dat Airbus, vooraanstaande vliegtuigbouwer met het meest moderne en uitgebreide productaanbod op de markt, kiest voor Adobe® Acrobat®-software. Airbus gaat dit jaar 32.000 werkplekken voorzien van Acrobat 7.0 Standard en Acrobat 7.0 Professional voor het genereren van PDF-documenten, een betere samenwerking, toegevoegde beveiliging en archivering.

Met werknemers over de hele wereld die verschillende softwaretoepassingen en bestandsformaten gebruiken voor projecten, moest Airbus de efficiëntie van op document gebaseerde processen maximaliseren door te standaardiseren op een oplossing die voldoet aan de specifieke behoeften van de organisatie. Met Acrobat 7.0 en Adobe-PDF kunnen de teams van Airbus documenten uitwisselen en samenwerken aan documenten die met praktisch elke toepassing gemaakt zijn, waaronder gespecialiseerde computer-aided-design (CAD)-software. Hierdoor kunnen werknemers, partners en klanten bestanden inzien, aanpassen en printen met Acrobat Professional of gratis Adobe Reader®-software. Adobe heeft sinds de introductie in 1993 ruim een half miljard exemplaren van Adobe Reader gedistribueerd.

Acrobat 7.0 Professional biedt technische werknemers en ontwerpers de mogelijkheid om 2D- of 3D-CAD-tekeningen van het Product LifeCycle Management (PLM)-systeem van het bedrijf, inclusief spreadsheets, diagrammen en beelden, in één Adobe PDF-document samen te voegen. Beveiligingsopties kunnen worden toegevoegd zodat teams het PDF-bestand kunnen delen binnen een werkgroep voor review, opmaak en goedkeuring. Degenen die Acrobat 7.0 gebruiken en het bestand ontvangen kunnen er samen aan werken met Acrobat commenting-tools, op een brede reeks platformen en apparaten. Met Acrobat 7.0 Professional kunnen zelfs gebruikers van de gratis Adobe Reader 7.0 deelnemen aan een elektronisch review- en goedkeuringsproces van het PDF-bestand.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe is 's werelds grootste leverancier van softwareoplossingen voor het creëren, beheren en distribueren van hoogwaardige, betrouwbare digitale content. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

© 2005 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, and LiveCycle are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Jane Brands van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: janeb@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5562 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com