Gemeente Heiloo


Hans Romeyn geïnstalleerd als burgemeester van Heiloo

Tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad is de heer Hans Romeyn vanmiddag in de Witte Kerk in Heiloo geïnstalleerd als burgemeester van Heiloo. Romeyn benadrukte in zijn speech het belang van gemeenschapszin. Met de introductie van de term plaatsgenoten' in plaats van burgers' legde Romeyn het accent op gedeelde ruimte en lotsverbondenheid van de inwoners van een gemeente. Na afloop van de installatie was er tijdens een feestelijke en zonnige receptie gelegenheid voor de bewoners van Heiloo om kennis te maken met de nieuwe burgemeester.

Romeyn was tot 15 juni wethouder in de gemeente Velsen. Zijn vertrek naar Heiloo noemde Burgemeester Cammaert van Velsen "Slecht voor Velsen, goed voor Heiloo". Cammaert roemde Romeyn als een gelouterd bestuurder, die dossierkennis, integriteit en collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan.

De heer ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard, heette Romeyn welkom in de burgemeesterskring Noord Kennemerland. Ter Heegde noemde regionale samenwerking cruciaal en riep Romeyn op om de kritische doch constructieve houding van Heiloo in de regio voort te zetten.

De heer Tom ten Hoope, plaatsvervangend voorzitter van de raad, putte in zijn speech uit de rijke historie van het dorp en het bestuur. Hij heette Romeyn hartelijk welkom en lichtte en passant een tipje op van de sluier van een goede samenwerking; "Ben jij aardig dan zijn wij het ook. Ben jij ruimhartig, wij ook, ben jij lastig nou berg je dan."

Het college van Heiloo sprak Romeyn toe bij monde van de heer John Daas, loco-burgemeester van Heiloo. Daas gaf aan dat het college verheugd was met de adviesrol die het college werd toegekend in de vertrouwenscommissie die de benoeming van de burgemeester moest begeleiden. "Bij de keuze voor Hans Romeyn spoorden de belangen van raad en college volledig." aldus Daas.

Namens de organisatie werd de heer Romeyn welkom geheten door de gemeentesecretaris mevrouw Hetty van de Meent. Zij gaf aan dat ze hoopt en verwacht dat Hans Romeyn een evenwicht vindt tussen de inlevende en reflectieve eigenschappen van een burgervader en de daadkrachtige en praktische kenmerken van een burgemeester.