Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooglanderveen, 27 juni 2005

Nummer: 19

Vi Va Vathorst winnaar Vathorst Trofee

De stichting Vi Va Vathorst, heeft zaterdag 25 juni uit handen van directeur Wim van Veelen van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst de Vathorst Trofee gekregen. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan die persoon of die organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet om Vathorst op de lokale, regionale en/of landelijke kaart te zetten. Aan de Vathorst Trofee is een bedrag van 1000 euro verbonden. De helft van dit bedrag mag vrij besteed worden, de andere helft moet ten goede komen aan een activiteit of project in of over Vathorst.

Vi Va Vathorst kreeg de Trofee tijdens de viering van de tweede Vathorst Jaardag. De openingsceremonie en de activiteiten van dit jaarlijkse feest vonden dit jaar wederom plaats in het Park van de Tijden.

Wie de Vathorst Trofee krijgt wordt bepaald door een jury. Deze jury wordt gevormd door de directie van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, de voorzitter van de Bewonersvereniging Vathorst en de Belangenvereniging Hooglanderveen. De jury draagt zelf kandidaten voor de prijs aan. Zij bepalen aan de hand van de vier criteria wie de winnaar van de trofee is. Die criteria zijn effectiviteit, integraliteit, creativiteit en efficiency in relatie tot het 'op de kaart zetten van Vathorst'.

Aan de hand van de beoordeling van de genomineerden voor de prijs valt de prijs dit jaar toe aan de Vi Va Vathorst. In 2003 sloegen Kees Hopman en Hans Vellenga de handen ineen om in Vathorst allerlei activiteiten te organiseren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een bruisend en gezellig Vathorst is de drijfveer achter hun enthousiasme om veel van hun vrije tijd in hun nieuwe woonomgeving te steken. En het werkt. In de afgelopen twee jaar heeft Vi Va zeer verschillende activiteiten georganiseerd. Van taptoe, tot de 'Vierde Vrijdag van Vathorst, tot het introduceren van een eigen Vathorst biermerk en straks in september de eerste Vathorst Vijfkamp. Al die initiatieven spreken de jury zeer aan, niet alleen om de grote variatie maar ook vanwege hun laagdrempelige karakter en de manier waarop met andere groepen en mensen wordt samengewerkt. Inmiddels is Vi Va Vathorst een stichting geworden en professioneler van opzet, zodat de organisatie in de toekomst niet afhankelijk is van alleen de 'goodwill' van enkele personen. Vi Va Vathorst toont dat zij met weinig middelen, vernieuwende ideeën en een zeer inspirerende creativiteit veel kan reasliseren voor grote groepen mensen. En last but not least heeft zij Vathorst daarmee prominent op Amersfoortse kaart gezet.



Ingezonden persbericht