Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 27-06-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Politie houdt met speciale actie bedrijfsinbreker op heterdaad aan

UTRECHT In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn heeft de politie in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni in een speciaal ingericht bedrijfspand een bedrijfsinbreker op heterdaad aangehouden.

De politie kreeg de afgelopen tijd uit de wijk Leidsche Rijn veel aangiften binnen van bedrijfsinbraken. Dit soort inbraken zijn lastig aan te pakken gezien de snelheid waarmee de daders de inbraken vaak plegen. Veelal gebeurt dit eenvoudig door het ingooien van een ruit en het wegnemen van beschikbare buit, waarna de daders met snelle scooters het hazenpad kiezen.

Om de pakkans te vergroten werd in samenwerking met diverse partners, waaronder het Openbaar Ministerie, een speciale actie voorbereid en uitgevoerd om verdachten van bedrijfsinbraken te kunnen aanhouden. In een winkelcentrum in Leidsche Rijn werd een leegstand bedrijfspand door de politie tijdelijk ingericht als een inwerking zijnd bedrijf. Het bedrijfspand werd door de politie permanent in de gaten gehouden.

In de nacht van 9 juni toonden twee mannen op een scooter belangstelling voor het bedrijfspand. De ruit werd vervolgens met bakstenen ingegooid en één van de verdachten ging door de vernielde ruit naar binnen. De medeverdachte stond met zijn scooter van een afstand op de uitkijk. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, die het pand was binnen gegaan, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De tweede verdachte zag kans te ontkomen. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht zondag 26 op maandag 27 juni een man aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Verlengde Houtrakgracht rijden. De 35-jarige bestuurder uit Hilversum kreeg omstreeks 02.25 uur een stopteken. Het bleek dat hij nog een boete had openstaan. Ook kon de man zich niet legitimeren. Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 455 ug/l uit. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd de man naar huis gestuurd.

Drie mannen aangehouden voor vernieling

UTRECHT Zondagmorgen 26 juni heeft de politie drie mannen aangehouden omdat zij op de Nobelstraat een vernieling aan een motor hadden gepleegd.

Door getuigen werd omstreeks 07.50 uur naar de politie gebeld om te melden dat drie mannen een motorfiets omver hadden gegooid. Ter plaatse trof de politie op de Nobeldwarsstraat drie mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen 23, 25 en25 jaar oud allen afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk bleek alleen de 23-jarige man verantwoordelijk voor de vernieling.

Aanrijding letsel

UTRECHT In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni vond op de Amsterdamsestraatweg een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist plaats. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Een 25-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 03.35 uur met haar fiets over het fietspad aan de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van de watertoren sloeg de vrouw linksaf de Knipstraat in. Op dat moment werd zij aangereden door een 27-jarige automobilist die met zijn voertuig vanuit het centrum kwam rijden. Het slachtoffer werd met letsel aan haar hand overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis in Utrecht.

Man aangehouden voor het opgeven van een valse naam

UTRECHT In de nacht van zondag 26 op maandag 27 juni heeft de politie een man aangehouden voor het onder andere opgeven van een valse naam.

Omstreeks 00.40 uur zagen surveillerende agenten ter hoogte van de Helling een automobilist zich verdacht ophouden. De agenten controleerden de man. Hij bleek geen identiteitsbewijs op zak te hebben. Tevens was de man erg warrig over zijn naam en woonplaats. De agenten vertrouwden het niet en hielden de man aan.

Op het bureau bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Het rijbewijs van de 30-jarige Utrechter bleek al eerder ingevorderd te zijn. Tevens bleek dat hij nog zes boetes had openstaan. De man werd voor verhoor ingesloten.

Jongen aangehouden voor diefstal van een scooter

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond een jongen aangehouden voor het stelen van een scooter.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat een jongen een gestolen scooter in een schuur parkeerde. Ter plaatse trof de politie de 17-jarige jongen uit Utrecht aan. Met toestemming mochten de agenten in zijn schuur kijken en troffen een scooter aan. Via de meldkamer werd de scooter opgevraagd en bleek dat hij als gestolen gesignaleerd stond. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Agent geslagen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni twee mannen aangehouden voor geweldpleging.

Een agent stond omstreeks 03.45 uur een bekeuring uit te schrijven voor een automobiliste die haar voertuig midden op het trottoir had geparkeerd. In het voertuig zaten nog twee mannen die het niet eens waren met de bekeuring. De mannen kwamen het voertuig uit en gedroegen zich agressief tegenover de agent. Het gedrag werd steeds opdringeriger en agressiever hierdoor was de agent genoodzaakt assistentie te vragen.

Uiteindelijk ontstond een worsteling waarbij de agent zijn pepperspray heeft moeten gebruiken, maar niet kon voorkomen dat hij geslagen werd. De twee mannen - 34 en 37 jaar oud en afkomstig uit Blaricum en Eemnes werden uiteindelijk aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. De agent kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.