Politie Groningen

Persberichten maandag 27 juni 2005

Provincie Groningen 27-06-2005 -

Aduard: fietser ernstig gewond
Een 78-jarige fietser uit Hoogkerk is zondagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij op de kruising E.H. Woltersweg met de Oostumerweg en de Dorkwerderweg in botsing kwam met een personenauto. Hij liep daarbij ernstig hoofdletsel op en is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Het ongeval ontstond, nadat het slachtoffer vanaf de Oostumerweg de krusing n opreed en geen voorrang verleende aan de over de E.H. Woltersweg komende automobilist, een 31-jarige inwoner van Winsum. Ter plaatse is het slachtoffer verzorgd door het Mobiel Medisch Team van het UMCG.

Boerakker: automobilist moet rijbewijs inleveren na
snelheidsovertreding
Een 34-jarige automobilist uit Groningen moest zondagmorgen zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de A7 bij Boerakker met een snelheid van 200 km/u had gereden. Hij mocht ter plaatse maximaal 120 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: automobilist onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Meppel is zondagavond aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed onder meer over het fietspad van de Dilgtweg in Haren. Bij controle bleek hij zwaar onder invloed van alcohol te zijn (1.5 promille).. Tevens had hij geen rijbewijs. Gezien de schade aan zijn auto heeft hij vermoedelijk schade veroorzaakt. De politie onderzoekt nog waar dit geweest is. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: botsing tussen ambulance met signalen en motorrijder Een 36-jarige motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt toen hij op het Julianaplein in botsing kwam met een ambulance die de optische en geluidssignalen voerde. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn motor raakte zwaar beschadigd. De ambulance, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Annen naderde de kruising vanaf de A28 , de motorrijder kwam vanuit de richting Hereweg en reed in de richting Drachten. Het ongeval ontstond midden op de kruising. De motorrijder moet nog over het ongeval worden gehoord.

Groningen: aanhouding voor dronkenschap en vernieling
Een 39 en een 23-jarige jarige inwoner van Groningen zijn zondagmorgen aangehouden voor vernieling. Beide heren waren voor het hoofdbureau van politie aan de Rademarkt zeer luidruchtig en waren duidelijk onder invloed van alcohol. Zonder enige aanleiding trapte de 39-jarige man tegen de draaideur van het politiebureau waardoor een raam werd vernield. Kort daarvoor meenden beiden nog even op de stoep te moeten urineren. Ze werden aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Ze zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor onder meer wildplassen, dronkenschap en vernieling.

overige berichten regio (9 stuks) volgen