Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht 27-06-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Dodelijke steekpartij

VEENENDAAL Aan de Thorbeckesingel vond zondag een steekpartij plaats waarbij een 27-jarige inwoner van Elst dermate ernstig gewond raakte, dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen overleed.

Rond 18.10 uur kreeg een 41-jarige inwoner van Veenendaal een woordenwisseling met de man uit Elst. De ruzie ging over een relatie. De Veenendaler trok tijdens de woordenwisseling een mes en stak op het slachtoffer in. Daarna vluchtte hij weg.

Direct werd de politie gealarmeerd, die de man hevig bloedend aantrof. Zowel politie als ambulance probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar zonder resultaat. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Door de politie is een buurtonderzoek ingesteld en werden verschillende getuigen gehoord. Daaruit kwam de toedracht naar voren.

De verdachte is nog voortvluchtig.

Aanrijding

AMERONGEN Op zondagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 53-jarige motorrijdster licht gewond raakte.

Omstreeks 20.10 uur reed een 21-jarige automobilist uit Barneveld op de Lekdijk. Getuigen verklaarden dat hij met hoge snelheid meerdere voertuigen met hoge snelheid inhaalde. Hierbij raakte hij het voertuig van een 58-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede. Hij merkte echter niet dat hij een aanrijding veroorzaakte en reed door. In een bocht wilde hij weer inhalen. Er kwam echter een tegenligger aan, waardoor hij naar rechts uitweek. Hij reed hierdoor tegen een 53-jarige motorrijdster aan, die ten val kwam. Zij liep enkele schaafwonden op. De 21-jarige automobilist werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling na verkeerstwist

BUNNIK Op vrijdagavond is een 43-jarige man uit Utrecht gewond geraakt nadat hij was mishandeld na een verkeerstwist.

Omstreeks 17.40 uur reed de 43-jarige man met zijn vrachtwagen over de A12, komende uit de richting van Utrecht. Het was druk en er werd file gereden. Een personenauto met twee inzittenden, reed echter met ongeveer 100 km/u over de vluchtstrook. De vrachtwagenbestuurder maakte zijn ongenoegen hierover kenbaar. Beiden verlieten de A12 en stonden voor het verkeerslicht voor de Schoudermantel te wachten. Plotseling liepen de inzittenden van de personenauto naar de vrachtwagen. Ze mishandelden de vrachtwagenchauffeur. Vervolgens zijn ze weer in de auto gestapt en weggereden in de richting van Wijk bij Duurstede. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht. Signalement verdachte 1: blanke man, slank postuur, spits gezicht, blond lang krullend haar, hij droeg een spijkerbroek en sportschoenen. Hij had drie Chinese tekens in zijn nek getatoeëerd.

Verdachte 2: getinte man, breder dan verdachte 1, veel tatoeages op armen, schouders, borst en rug, heel kort haar.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug via: 0900-8844.

Aanhouding na mishandeling

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van mishandeling van een 25-jarige vrouw uit Veenendaal.

In een horecagelegenheid aan De Markt kregen beiden onenigheid, waarbij de man de vrouw een klap in haar gezicht gaf. Tijdens de aanhouding van de man hield een groep van ongeveer 40 personen zich belemmerend, beledigend en bedreigend op in de richting van de agenten. Nadat men aan meerdere vorderingen niet voldeed werd de hulp ingeroepen van een diensthond. Eén omstander werd door de hond in zijn arm gepakt. Veel omstanders gingen vervolgens weg, enkele anderen voldeden nog steeds niet aan de vorderingen. Enkele van hen kregen een tik met de wapenstok, waarna zij wel aan de vordering voldeden. De verdachte van de mishandeling is ingesloten voor verhoor.