Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Kraakpanden Sonsbeeksingel ontruimd

Publicatiedatum: 27-06-2005

De politie heeft maandag 27 juni vier gekraakte panden aan de Sonsbeeksingel in Arnhem ontruimd. De ontruiming verliep voorspoedig, ondanks de barricades die de krakers in het pand hadden aangebracht. Er werden vier krakers aangehouden op grond van huisvredebreuk. Naar verwachting zullen zij na verhoor in de loop van de dag worden heengezonden. (Een aantal van hen weigert zijn/haar naam op te geven. Dat houdt in dat de politie hen 6 uur langer vast kan houden ter identificatie. Naar verwachting zullen ook zij aan het eind van de dag heengezonden worden).
Om kwart over 8 uur maandagochtend werden de krakers door de rechtmatige eigenaar gevorderd de panden te verlaten. Zij weigerden dit, waarop door de politie begonnen werd met de ontruiming van de panden. De Sonsbeeksingel werd hiertoe afgezet uit veiligheidsoverwegingen. Voor de ontruiming werd de hulp ingeroepen van de BRATRA (afkorting voor brand/traangas), een hierin gespecialiseerde afdeling van de politie in Utrecht. Ook de M.E. van de politie is ingezet ter ondersteuning / beveiliging, een groep A.E. (aanhoudings eenheid) en enkele gebiedsagenten
Na verwijdering van de barricades kon de politie het pand betreden. De krakers boden geen verzet en rond 10 uur waren de panden leeg.

De panden Sonsbeeksingel 125 tot en met 128 werden ongeveer twee weken geleden gekraakt. De panden zijn eigendom van de gemeente Arnhem en in beheer van de Facilitaire Dienst van de Gemeente Arnhem. Door de politie werd geconstateerd dat de panden minder dan 1 jaar leeg staan. Aangezien de krakers niet vrijwillig de panden wilden verlaten werd besloten deze te ontruimen, op verzoek van de gemeente Arnhem en met toestemming van de officier van justitie.
Voor informatie over de toekomstige bestemming van de kraakpanden kunt u contact opnemen met de voorlichting van de gemeente Arnhem.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---

Gelderland-Midden


---

Duiven - aanhoudingen na ruzie

Publicatiedatum: 27-06-2005

In de gemeente Duiven heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag en zondagavond drie mannen aangehouden in verband met een uit de hand gelopen ruzie. In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er ruzie in een café tussen twee inwoners uit de gemeente, een 16-jarige jongen en een 27-jarige man. Die ruzie zou ontstaan zijn nadat de één kennelijk per ongeluk een glas bier over de ander heen gooide. Tussen beiden ontstond vervolgens een handgemeen. De zestienjarige zou daarop naar huis gegaan zijn. Later in de nacht zouden beiden versterking hebben opgetrommeld, waarna er gevochten werd bij de woning van de 16-jarige. Daarbij zou de 19-jarige broer van de 16-jarige gewond zijn geraakt. Hij moest later door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de eerder genoemde 27-jarige en zijn 25-jarige broer aan op verdenking van hun betrokkenheid bij de zaak. De twee werden voor nader onderzoek ingesloten. Zondagavond laaide het conflict weer op waarbij er door een 18-jarige inwoner uit de gemeente Duiven bedreigingen zouden zijn geuit aan het adres van andere betrokkenen uit het conflict. Daarbij zou gedreigd zijn met een honkbalknuppel. Ook hierbij werd de politie gewaarschuwd en de 18-jarige aangehouden. De politie onderzoekt de zaak nog en moet nog meerdere getuigen en betrokkenen verhoren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606