Ingezonden persbericht


Nieuwe uitgave: De Weem van Westeremden

PERSBERICHT

Vanaf half juli in de boekhandel: De Weem van Westeremden, het andere werk van Henk Helmantel. Een boek over de geschiedenis van een eeuwenoude predikantenwoning (weem) in het Noord-Groningse Westeremden.

Deze weem is de creatie van kunstschilder Henk Helmantel, die voornamelijk faam verwierf met zijn realistische stillevens en kerkinterieurs. In 1973 besloot hij het oude huis (dat in 1912 was afgebroken) zo verantwoord mogelijk te herbouwen. Met gebruik van authentieke bouwmaterialen reconstrueerde hij de Weem van Westeremden.

Tegenwoordig is de Weem van Westeremden de woon- en werkplek van Helmantel. De Blauwe Kamer is zijn atelier - de voormalige boerenschuur is ingericht als museum.

In De Weem van Westeremden wordt een zo compleet mogelijk beeld geschetst van de historie van deze woning. Aan bod komen de bewoners (geestelijken) en hun bezigheden, de huidige bewoners, de ontwikkelingen die het gebouw door de eeuwen heeft meegemaakt tot aan de herbouw in de afgelopen dertig jaar.

De auteur,Andries Bierling, is zelf eigenaar van een oude boerderij. Hij schrijft regelmatig voor het blad Onze eigen tuin en is gefascineerd door de historie van de noordelijke provincies.

Thema's: architectuur/ bouwkunde, godsdienst, Groningen, geschiedenis, schilderkunst.

De Weem van Westeremden is vanaf 27 juni a.s. verkrijgbaar in de boekhandel.

Titel: De Weem van Westeremden. Het andere werk van Henk Helmantel

ISBN: 90 77548 16 5

Winkelprijs: ¤ 19,50

Auteur: Andries Bierling

Uitgever: In Boekvorm Uitgevers BV (Assen)

Informatie alleen voor de pers:

Het boek wordt 25 juni a.s. gepresenteerd aan genodigden in de Weem van Westeremden. Aanvang 19.00. De pers is van harte welkom bij deze feestelijke bijeenkomst.

Adres: Abt Emopad 2, 9922PJ WESTEREMDEN

Voor meer informatie of een persexemplaar:

k.otten@inboekvorm.nl of 0592 30 84 05

Kirsten Otten,

In Boekvorm Uitgevers bv

PS

Indien u in de toekomst geen mails meer wenst te ontvangen van In Boekvorm Uitgevers, vezoek ik u ons hiervan op de hoogte te brengen.