Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 27 juni

Alkmaar 27-06-2005 - 14.52 uur

Snelle motorrijders

Wogum, zondag 26 juni 2005

Op zondagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een groep van zes uit Engeland afkomstige motorrijders over de A7 te Wognum. De groep kwam juist vanaf de TT in Assen. Een onopvallende videomotor klokte de groep op een gemiddelde snelheid van 161 km per uur. Dit kwam voor de motorrijders op een bekeuring van 328 euro elk te staan (41 km x 8 euro). Nadat bijna tweeduizend euro contant was betaald mocht de groep weer verder.

Alkmaar, zondag 26 juni 2005

Op zondagmiddag omstreeks 13.20 uur werd op de Huiswaarderweg te Alkmaar een 29-jarige Alkmaarder op een motorfiets gecontroleerd. Hij reed 123 in plaats van de toegestane 70 km per uur. De man kreeg een proces-verbaal. Hij zal zijn rijbewijs moeten inleveren.

Verkeerscontroles

Den Oever, zondag 26 juni 2005

Op zondagavond werd een 35-jarige automobilist uit Veendam gecontroleerd op de A7 te Den Oever. De man werd geklokt door een onopvallende videoauto. Hij reed gemiddeld 184 km per uur. Op de A7 is 120 km per uur toegestaan. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Schoorl, maandag 27 juni 2005

Op maandagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Damweg in Schoorl. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel of een valhelm.

Broek op Langedijk, maandag 27 juni 2005

Op maandagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk. In totaal kregen 33 bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Alkmaar, maandag 27 juni 2005

Op maandagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. Dertien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km per uur. Ook kregen 8 bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel of het seinen naar andere weggebruikers.

Mishandeling

Heiloo, zondag 26 juni 2005

Op zondagmiddag werd een 54-jarige man uit Heiloo mishandeld in zijn woning aan de Kwekerij. De man had eerder op de middag wat woorden gehad met een vriend. Het slachtoffer, die gebruik maakt van een rolstoel, was daarbij uit zijn stoel gekieperd. Nadat het slachtoffer naar huis was gebracht, kwam hier de verdachte weer langs. De verdachte, een 34-jarige man uit Heiloo, mishandelde het slachtoffer zodanig, dat deze voor behandeling moest worden overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar. Hier werd hij opgenomen.

Alkmaar, zaterdag 25 juni 2005

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 00.40 uur liepen een 19-jarige en een 21-jarige man uit Alkmaar over het Oudorperplein in Alkmaar. Toen een van hen zijn brommer wilde starten kwam er een groep van zes mannen op het afgelopen. De twee slachtoffers werden zonder enige aanleiding geslagen en geschopt. Zij liepen daarbij licht letsel op. Beide slachtoffers zijn licht verstandelijk gehandicapt.

Mishandeling: politie zoekt getuigen

Enkhuizen, woensdag 22 juni 2005

Op woensdag 22 juni omstreeks 15.00 uur werd een 47-jarige man uit Enkhuizen in zijn woonplaats op de Steker mishandeld. De man was daar bezig met reinigingswerk. Hij liep met een milieu-prikker, een stok waaraan een grijpstuk zit. Op de Steker was een man bezig met het wassen van zijn zwarte (terrein)wagen. Hij pakte de stok van het slachtoffer af en greep met het grijpstuk het slachtoffer bij zijn keel. Door te schoppen kon het slachtoffer weer loskomen. De verdachte reed vervolgens weg in zijn auto. Door de politie is ter plaatse een buurtonderzoek gehouden. Dit leverde echter nog geen verdachte op. De politie verzoekt getuigen zich te melden. De politie Stede-Broec is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak in café

Heerhugowaard, zondag 26 juni 2005

Op zondag werd tussen 04.00 en 17.00 uur ingebroken in een café aan de Olmenlaan in Heerhugowaard. De daders kwamen het pand binnen door een achterdeur te forceren. De inbrekers gingen er vandoor met de inhoud van de kassa. Het ging hierbij om een klein geldbedrag omdat er na sluitingstijd in principe geen geld in de kassa achterblijft.

Woninginbraak

Alkmaar, zondag 26 juni 2005

Op zondagavond bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Rijperwaard in Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen door het glas uit de voordeur te vernielen. De gehele woning werd doorzocht. Hierbij werden in iedere geval een laptop en postzegels buitgemaakt.

Den Helder, maandag 27 juni 2005

Op maandagochtend werd tussen 01.00 en 06.30 uur ingebroken in een woning aan de Kijkduinlaan in Den Helder. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen via een balkon. Op dit balkon stond de balkondeur een klein stukje open in verband met de warmte. Uit de woning werden onder anderen een laptop, een digitale camera, een GSM en een handtas met een portemonnee en bankpassen ontvreemd. Ook werd autosleutels weggenomen. De bijbehorende personenauto bleek ook te zijn gestolen. Het ging hier om een gele Seat Leon, type V20 Turbo met kenteken 59-GP-RL.

Diefstal vanaf boot

Enkhuizen, zondag 26 juni 2005

Tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 13.00 uur werden er diverse onderdelen gestolen vanaf een catamaran die op de wal lag in de Compagnieshaven aan de Wierdijk te Enkhuizen. Van de boot werden touwen, katrollen, zeilen en zwaarden gestolen. Gezien de hoeveelheid en de wijze waarop de onderdelen aan de boot zaten bevestigd, moeten de daders toch zeker een half uurtje bezig zijn geweest.

Regio, maandag 27 juni 2005

In de regio werd afgelopen weekend drie maal een buitenboordmotor gestolen.

Tussen woensdagmiddag en zondagmiddag werd een buitenboordmotor gestolen vanaf een boot die lag afgemeerd langs de Molenweg te Slootdorp. Het ging om een blauwe Yamaha.

In de nacht van zondag op maandag werd een buitenboordmotor ontvreemd vanaf een boot die lag afgemeerd langs de Turfhoek in Medemblik. Hier ging het om een 6pk witte Johnson.

In Bovenkarspel werd vanaf een boot langs de Bakkerstraat een zwarte 20pk Yamaha buitenboordmotor gestolen.

Aangereden door auto

Bovenkarspel, zondag 26 juni 2005

Op zondagavond omstreeks 22.00 uur raakte een 18-jarige jongen uit Bovenkarspel gewond nadat hij door een personenauto was aangereden. De jongen was op de mountainbike op het NS-station in Enkhuizen. Hier wedde hij met enkele vrienden dat hij op de fiets eerder op het station Bovenkarspel zou zijn dan zijn vrienden met de trein. Hierop fietste hij het perron af, waarbij hij bewust vlak langs een conducteur reed. De jongen was inderdaad eerder in Bovenkarspel. Hier werd hij aangesproken door de conducteur die tegen de fiets van de jongen trapte. De jongen fietste vervolgens snel weg en gooide in het voorbijgaan een fles tegen de trein aan. Dit werd gezien door een 27-jarige automobilist uit Bovenkarspel die voor de gesloten bomen van de spoorwegovergang stond te wachten. De automobilist zette vervolgens de achtervolging in en reed op de Bm. Boonlaan in Bovenkarspel tegen de achterzijde van de fiets van de jongen aan. Deze kwam hierdoor ten val. Hij liep schaafwonden op. Zijn kleding en fiets raakten beschadigd. Na een woordenwisseling reed de automobilist weer weg. Het slachtoffer deed aangifte en de automobilist kon later die nacht worden aangehouden. Na verhoor is de verdachte weer heengezonden.

Aanrijding met letsel

Blokker, maandag 27 juni 2005

Op maandagmorgen omstreeks 11.30 uur fietste een 80-jarige vrouw uit Blokker over de Oosterblokker. Zij wilde linksaf slaan en stak daarbij de rijbaan over. Hier werd zij aangereden door een auto die haar van achteren had genaderd. Deze auto werd bestuurd door een 56-jarige man uit Blokker. De vrouw werd met een grote hoofdwond overgebracht naar het Medisch centrum te Alkmaar.

Daders vernieling gepakt

Bergen, maandag 27 juni 2005

Op maandagmorgen omstreeks 00.05 uur kreeg de politie een tip dat een groepje van zes personen een paal en een lichtkap hadden vernield aan de Dorpsstraat in Bergen. Ter plaatse trof de politie zes mannen aan (in de leeftijd van 15 tot en met 23 jaar en afkomstig uit Bergen en St. Maartensbrug). Zij kregen allen een proces-verbaal.

Weigering ademanalyse

Alkmaar, maandag 27 juni 2005

Op maandagmorgen omstreeks 00.50 uur werd op de Koedijkerstraat in Alkmaarder een 40-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse, zodat de hoeveelheid alcohol in zijn adem niet kon worden vastgesteld. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was opgevallen doordat hij hevig slingerend reed.

Diefstal bedrijfsbusje

Alkmaar, zondag 26 juni 2005
Tussen zaterdag 14.00 uur en zondag 21.00 uur werd een bedrijfsbusje ontvreemd vanaf de Corfstraat in Alkmaar. Het ging om een zilverkleurige Hyundai H100 met kenteken 09-VH-GZ. In de auto lag stukadoorsgereedschap.