Gemeente Deventer

Week 26, 27 juni 2005

Rekenkamer deventer doet onderzoek naar welzijnsinstellingen

De Rekenkamercommissie van de gemeente Deventer gaat onderzoek doen naar de subsidierelatie tussen de gemeente en Deventer welzijnsinstellingen. Aanleiding voor het onderzoek is dat er bij de raad onvoldoende inzicht bestaat in de subsidierelatie tussen de gemeente en de welzijnsinstellingen. De raad wil een beter inzicht in de vraag of de afgesproken prestaties/effecten worden gerealiseerd en in hoeverre daarbij sprake is van een goede, doelmatige aansturing. Raster, de grootste welzijnsinstelling, zal specifiek onderwerp van onderzoek zijn en het onderzoek naar Raster zal als casus worden ingebracht voor de overige welzijnsinstellingen.

De Rekenkamercommissie is in januari gestart en is een orgaan dat elke gemeente op 1 januari 2006 verplicht moet hebben. Het is een onafhankelijk orgaan dat onderzoek doet naar doelmatigheid en doeltreffendheid van het door het gemeentebestuur gevoerde beleid en is daarmee een instrument om de controlerende taak van de raad meer inhoud te geven.

De afgelopen periode heeft de Rekenkamercommissie een kort verkennend vooronderzoek gedaan naar een aantal onderwerpen en heeft uiteindelijk besloten het onderwerp subsidierelaties nader te onderzoeken. Het onderzoek zal op korte termijn starten en de verwachting is dat het onderzoeksrapport aan het eind van het jaar aan de raad kan worden aangeboden.

Publicatiedatum: 27-6-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 27 juni 2005