Politie Drenthe

Maandagmiddag

Hoogeveen 27-06-2005

Fietser aangereden
EELDE Op de Hoofdweg in Eelde raakte maandagmorgen een 13 jr. fietser uit die plaats gewond. De jongen werd bij het oversteken van de Hoofdweg aangereden door een auto die werd bestuurd door een 37 jr. vrouw uit Norg. De jongen reed over het fietspad en stak plotseling zonder goed uit te kijken de rijbaan over. De vrouw kon hem niet meer ontwijken. De jongen is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie zoekt onbekende bromfietsbestuurder
EMMEN De politie is op zoek naar de bromfietsbestuurder die maandagmorgen rond 11.10 uur op het fietspad van de Boermarkeweg in Emmen een gehandicaptenvoertuig aanreed. De 76 jr. bestuurster van deze kar uit Emmen kwam te vallen en raakte gewond. De bromfietser viel ook maar krabbelde weer overeind en ging er vandoor. De bejaarde vrouw reed over het fietspad en kwam uit de richting Angelslo. Naast haar fietste een kennis. In een flauwe bocht in het fietspad, ter hoogte van de tennisbanen, kwam hen een bromfietser met hoge snelheid tegemoet. De bromfietser reed tussen de fietser en de vrouw in de invalidenkar door. Daarbij raakte hij de kar waardoor de vrouw uit de kar viel. De bromfietser kwam enkele meters verder in de bosjes ten val. Hij krabbelde weer overeind en reed weg. De vrouw is met verwondingen aan een hand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de bromfietser is bekend dat hij een grijze integraalhelm droeg. Zijn bromfiets is grijs van kleur en heeft een kuip, waarschijnlijk ook grijs. De politie hoopt door getuigen achter de identiteit te komen van deze bromfietser. Mensen die menen te weten wie dit is kunnen bellen met 0900-8844. (05-153965)

Diefstal portemonnee
ASSEN Een 29 jr. vrouw uit Smilde is maandag rond de middag bestolen van haar portemonnee. Waarschijnlijk is dit gebeurd op een parkeerplaats voor een winkel aan de Borgstee in Assen. De vrouw vermoedt dat iemand de portemonnee uit haar auto heeft gestolen terwijl zij daar bezig was met het inladen van boodschappen. Zij heeft niets van de diefstal gemerkt.

Geen voorrang
BENNEVELD - Op de kruising van de Klenkerweg met de Bennevelderweg in Benneveld botsten maandagmiddag twee personenautos op elkaar. Eén van de autos werd bestuurd door een 76 jr. inwoner van Spijkenisse. Zijn 68 jr. vrouw zat bij hem in. De andere auto werd bestuurd door een 48 jr. vrouw uit Gees. Beide vrouwen raakten gewond. De brandweer kwam te hulp om het bejaarde slachtoffer uit de auto te bevrijden. Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De aanrijding ontstond doordat de man bij het oprijden van de Klenkerweg geen voorrang verleende.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.