Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/06)

OOSTERHOUT NB, 27 juni 2005

Auto-inbrekers overlopen

HANK: Een bewoonster van de Korenstraat werd in de nacht van maandag 27 juni rond 04.25 uur wakker van een tikkend geluid. Ze keek vanuit het slaapkamerraam en zag dat twee mannen aan het inbreken waren in haar auto. Ze rende naar buiten en zette te voet de achtervolging in. De twee auto-inbrekers zagen echter kans om te ontsnappen. Terug gekomen bij haar auto, zag ze boven het rechterportier twee deuken in dakrand. Die deuken zijn vermoedelijk ontstaan bij het open wrikken van het portier. De autoradio hing half uit houder dashboard. De vrouw deed aangifte van poging tot diefstal en kon daarbij een goed signalement geven van de beide daders.
Bij een andere personenauto in de Korenstraat kwam het tot een voltooid feit. Het kleine ruitje van het rechterachterportier werd ingeslagen, waarbij ook schade aan de raamstijl ontstond. Uit deze auto werden een autoradio-cd-speler en een zonnebril ontvreemd. Aan de Jachtsloot werd uit een geparkeerde auto een wegwerpcameraatje (waarde circa 4,- ) gestolen. De rechter portierruit was vernield om bij deze magere buit te komen. De politie nam in alle gevallen een aangifte op van de gedupeerde eigenaar.

Doorrijdster laat kentekenplaat achter op plaats ongeval

RIJEN: Op zondagavond 26 juni werd de politie rond 22.30 uur geroepen bij een aanrijding op de Alphensebaan. Ter plaatse troffen de agenten een grote groep mensen aan. Ze zagen dat een boom finaal door midden gebroken was en dat een paal met verkeersbord om ver gereden was. Op de plek van de aanrijding waren diverse brokstukken van de veroorzaker achtergebleven, waaronder een kentekenplaat. Het was voor de politie dus betrekkelijk eenvoudig om het voertuig op te sporen. Op het woonadres van de tenaamgestelde (Oosterhout) vond de politie het ernstige beschadigde voertuig terug. Daar werd ook de bestuurster van de auto aangetroffen. De 26-jarige vrouw uit Oosterhout werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is zij verhoord. Er bleek bij controle overigens geen alcohol in het spel te zijn. De vrouw vertelde vanwege de schrik te zijn doorgereden. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Politie betrapt beschonken automobilist tijdens alcoholcontrole

ALMKERK: In de nacht van zondag 26 juni op maandag 27 juni controleerde de politie op de Provinciale weg Noord de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.15 uur. De 45-jarige bestuurder uit Dussen had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 355 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van
3 uur opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Op diezelfde locatie werden nog zeven andere automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Geen van hen bleek in overtreding te zijn.

Inbraak bedrijfspand

OOSTERHOUT: Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Wetering verdween een draagbare computer. De inbraak is gepleegd tussen zaterdag 25 juni 09.15 uur en maandag 27 juni 02.00 uur. De nog onbekende dader kwam het pand binnen door de zogenaamde Bulgaarse methode toe te passen. De cilinder, het gedeelte waar de sleutel in een deur gaat, zit normaal ingepakt in twee slotschilden (beslag). Als dit geen veiligheidsbeslag is, kunnen inbrekers dit beslag ombuigen. Natuurlijk mogen de bevestigingsschroeven van de slotschilden niet aan de buitenkant zitten. Een inbreker schroeft het dan gewoon los. Door de slotschilden te verwijderen kan de inbreker bij de cilinder komen. Door die af te breken, kunnen ze het slot eenvoudig openen. Dit noemt men de Bulgaarse methode.

Onderzoek door politie na brandstichting

DONGEN: Tussen vrijdag 24 juni 16.00 uur en zondag 26 juni 2005 16.00 uur is er een brandje gesticht op een afgesloten bouwterrein aan de Minister Loeffstraat. Daarbij ging tien hardstenen dorpels met een van 1770 euro. Daar naast werden er dekzeilen aangestoken. Omdat er op de plaats van de brand een lege fles spiritus is gevonden zijn er sterke aanwijzingen voor brandstichting. De politie onderzoekt de zaak.

Wederom navigatieapparatuur uit vrachtwagens gestolen

GIESSEN: Uit zes geparkeerde vrachtwagens verdween
navigatieapparatuur. Dat gebeurde in de nacht van zondag 26 juni op maandag 27 juni aan de Expeditieweg. De politie nam een aangifte op van het gedupeerde bedrijf en verricht een technisch sporenonderzoek. Vorig weekend verdwenen bij een ander transportbedrijf in Giessen ook al elf navigatiesystemen vanuit vrachtautos.

Aanhouding op de kermis na belediging agenten

RAAMSDONKSVEER: Op de kermis in Raamsdonksveer arresteerde de politie is een 36-jarige man uit Utrecht. Dat gebeurde op zondagavond 26 juni om 21.00 uur. De man begon zonder enige aanleiding twee dienstdoende agenten uit te schelden. Hij kreeg proces-verbaal vanwege belediging.

Dronken fietser rijdt tegen de lamp

TERHEIJDEN: Een 55-jarige man uit Terheijden botste zondagmiddag 26 juni tegen een lantaarnpaal. Dat gebeurde rond 17.00 uur op de Raadhuisstraat. De man was stevig onder invloed van alcohol. Omdat er op dat moment geen ambulance vrij was, verrichtte de politie de eerste opvang van het slachtoffer. De man klaagde over pijn aan zijn been. Hij is naderhand toch nog per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Twee dezelfde autos uit dezelfde straat gestolen

TERHEIJDEN: Vanuit de Maarweide verdwenen in de nacht van zondag 26 juni en maandag 27 juni twee Volkwagens Passat. Het gaat om een blauwe Passat met het kenteken 74-HD-XV (2001) en een grijze Passat met het kenteken 34-JP-ZP. De politie nam van beide buurmannen een aangifte op en signaleerde beide autos internationaal als gestolen voertuigen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer