Ingezonden persbericht


In de week van 27-06 tot 01-07 houdt de Brandweer Parkstad-Limburg een actieweek in het kader van het uitblijven van een CAO akkoord. Deze week zal in het teken staan van een zogenaamde zondagsdienst door mensen van de afdeling repressie. Dit betekent dat alle werkzaamheden voor derden zoals het leveren van mensen voor het geven van cursussen en het leveren van mensen t.b.v. andere diensten uit de afdeling repressie tijdens deze week niet zal gebeuren. Tijdens deze week zal uiteraard de uitruk gegarandeerd blijven. Elke dag gedurende deze week zal er in het verzorgingsgebied van onze organisatie een ludieke actie plaats vinden.

Op maandag 27 juni zal er omstreeks 09.00 uur in de brandweerkazerne in Heerlen door de collega's van Brandweer Maastricht op symbolische wijze de actievlag overgedragen worden aan de Brandweer Parkstad Limburg. Om 10.00 uur starten wij onder het motto "het laatste rondje vriendelijk" een rondrit naar alle gemeentehuizen welke de brandweerzorg bij Brandweer Parkstad Limburg ondergebracht hebben. Dit zijn achtereenvolgens de gemeenten Landgraaf, Nuth, Voerendaal, Brunssum, Kerkrade en Heerlen. Dan zal aan de collega-ambtenaren op de verschillende gemeentehuizen een informatie pakket met een stembiljet overhandigd worden. Na afloop wordt er teruggekeerd naar de kazerne.

Op dinsdag 28 juni worden er op verschillende plaatsen in ons verzorgingsgebied pamfletten aan het publiek verspreid. Gedacht wordt hier aan weekmarkten en bij de ingang van ziekenhuizen.

Voor woensdag 29 juni hebben we een primeur. Dan zijn de Burgemeesters, Wethouders en Raadsleden van alle 6 de gemeenten van Parkstad, waar wij de brandweerzorg voor uitvoeren, uitgenodigd om vanaf 14.00 uur in de brandweerkazerne te Heerlen letterlijk "in de schoenen van de brandweerman/vrouw" te stappen en daarmee de zwaarte van het beroep aan den lijve te ondervinden.

Op donderdag 30 juni worden er in de gemeente Kerkrade op diverse plaatsen flyers uitgedeeld.

De actie vrijdag 1 juni is nog onder voorbehoud.

Het actiecomité Brandweer Parkstad-Limburg namens deze John Schins,tevens woordvoerder. Mobiel nr. 06 24282117


---- --