Gemeente Rotterdam

Nr. 26
24 juni 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 27 juni t/m 3 juli 2005

Burgemeester Opstelten neemt vingerafdrukken tegen kinderarbeid in ontvangst Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op maandag 27 juni om 11.30 uur in kamer 105 van het stadhuis, een poster met vingerafdrukken tegen kinderarbeid in ontvangst. De Wereldwinkels in Nederland en Europa willen met deze campagne de aandacht vestigen op kinderarbeid en eerlijke handel in ontwikkelingslanden. Consumenten die de actie ondersteunen, hebben hun vingerafdruk met handtekening geplaatst op een poster. (Voor meer informatie: Wereldwinkel Overschie, Annemarie Moormann, tel. 010 - 477 60 33)

Wethouder Pastors slaat eerste paal wooncomplex Nesselande Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) slaat maandag 27 juni om 16.00 uur de eerste paal voor het complex 'Blok F' in Nesselande. Dit project is een samenwerking tussen Humanitas, Sterner Groep, PWS Rotterdam en BAM Woningbouw. Het gaat om een wooncomplex met 180 huurwoningen die allemaal levensloopbestendig zijn. Huurders die daaraan behoefte hebben, kunnen gebruik maken van een restaurant, een huisartsenpost, een internetcafé, de Stichting Buurtwerk Alexander, de Bibliotheek Rotterdam en nog andere voorzieningen. (Voor meer informatie: Communicatie PWS, Ella Broos, tel. 070 - 40 40 426)

Wethouder Van den Anker bij diploma-uitreiking Nubian Queen Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op dinsdag 28 juni om 17.00 uur aanwezig bij de diploma-uitreiking van de schoonheidsspecialisten-opleiding bij Nubian Queen. De uitreiking vindt plaats in de instructieruimte van Nubian Queen in de Beursgallery aan de Hoogstraat 1227, op de 2e etage van het V&D gebouw. Nubian Queen heeft vorig jaar in samenwerking met Stichting Sober en Stichting Avanco een basiscursus Consulent Esthetica gegeven, als aanvulling op de inburgeringscursus. Hierna is de vervolgopleiding schoonheidsspecialiste Blanke en Gekleurde huid gestart. De eerste groep cursisten ontvangt vandaag in aanwezigheid van wethouder Van den Anker het diploma. (Voor meer informatie: Nubian Queen, mevr. C Hernandez, tel. 010 - 412 28 32)

Burgemeester Opstelten en wethouder Van den Anker bij uitreiking Rotterdam Centrum Veilig-prijs Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) zijn op dinsdag 28 juni om 18.30 uur aanwezig bij de uitreiking van de Rotterdam Centrum Veilig-prijs, in zalencentrum Engels aan het Stationsplein 45. Diverse veiligheidsprojecten die hebben meegewerkt aan het verbeteren van de veiligheid in het centrum, maken kans op de Rotterdam Centrum Veilig-prijs. Wethouder Van den Anker en mevrouw Gilles-Burleson (bestuurslid kamer van koophandel) hebben de genomineerde projecten vorige week bezocht en beoordeeld. Naar aanleiding van de jurybeoordeling stemt het publiek wie de uiteindelijke winnaar wordt. Burgemeester Opstelten overhandigt de Rotterdam Centrum Veilig-prijs aan het winnende project. (Voor meer informatie: Stadsmarinier Centrum en CS, Bert Kandel, tel. 010 - 44 00 738)

Wethouder Geluk bij jubileum Hindoeschool
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) bezoekt woensdag 29 juni tussen 13.00 en 14.00 uur de Hindoe basisschool Shri Saraswatie aan de Blokmakersstraat 46. De school viert haar 15-jarig jubileum. De wethouder neemt onder meer een gedenkboek over hindoeïsme in Nederland in ontvangst. Hij heeft voor dit boek een hoofdstuk geschreven over onderwijs en integratie in Rotterdam en de rol die Hindoestanen daarin kunnen spelen. (Voor meer informatie: Basisschool Shri Saraswatie, R. Ramadhin, tel. 010 - 224 74 03)

Wethouder Marianne van den Anker ondertekent
convenant Intensief Beschermd Wonen
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) ondertekent woensdag 29 juni om 16.00 uur het convenant Intensief Beschermd Wonen (IBW). De ondertekening vindt plaats in het deelgemeentekantoor Feijenoord, Maashaven O.z. 230. Het convenant wordt mede ondertekend door deelraadsvoorzitter Wim Straasheijm, Bouman, politie en vertegenwoordigers van bewoners in de wijk Feijenoord. Het beheersconvenant voor de IBW-voorziening Oranjeboomstraat /Nassaukade is bedoeld voor de opvang van ex-prostituees van de Keileweg. In het convenant staan de afspraken van de betrokken partijen om mogelijke overlast te voorkomen. Het convenant is in nauw overleg met bewoners en organisaties uit de omgeving tot stand gekomen. (Voor meer informatie: Communicatie deelgemeente Feijenoord, Rob Gringhuis, tel. 010 - 291 6072 of 06 - 41 48 99 24)

Wethouder Van Sluis verricht starthandeling nieuwbouw RTV Rijnmond Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) verricht op woensdag 29 juni om 16.30 uur de starthandeling voor een nieuwe fase in de bouw van de Schiecentrale. Bij de eerdere bouwfasen zijn bestaande delen van de Schiecentrale herontwikkeld. Nu start de bouw van een nieuw bedrijvengebouw met kantoren, studio's en ateliers waar RTV Rijnmond het grootste deel van in gebruik zal nemen. De handeling vindt plaats in de Lloydstraat, naast het 25kV gebouw. De Schiecentrale maakt deel uit van het Lloydkwartier, dat vooral ruimte biedt aan bedrijven die zich richten op audiovisuele en nieuwe media. (Voor meer informatie: Communicatie OBR, Mireille van den Boom, tel. 010 - 489 59 12)

Wethouder Van den Anker bij 'Zorg op maat tot in de huiskamer?' Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op vrijdag 1 juli om 8.00 uur aanwezig bij de ontbijtbijeenkomst 'Zorg op maat tot in de huiskamer?'. De bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van woningbouwcorporatie Vestia, Schere 31. Vestia ontwikkelt levensloopbestendige woningen voor ouderen, chronisch ziekten en gehandicapten in de wijk Zuidwijk. Het doel hiervan is dat de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig en veilig kunnen blijven wonen in hun huis en wijk. Op korte termijn wil Vestia een pilotproject starten met 1000 woningen, voorzien van een 'domodoos'. Een 'domodoos' is een kastje in de woning, dat verbonden is met leveranciers van nuttige diensten zoals: telezorg en alarmering, beveiliging van de woning, energie en gebouwbeheer. De bijeenkomst is bedoeld als aftrap voor de samenwerking met de zorgaanbieder, zorgverzekeraar, overheid en organisaties die mogelijk betrokken raken bij het project. (Voor meer informatie: Taskforce Medische Zorg, Gabrielle Muris, tel. 010 - 891 47 05)

Wethouder Bolsius neemt onkruidverwijderingsmachine in gebruik Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) neemt op vrijdag 1 juli om 10.00 uur de nieuwe Nimos onkruidmachine van Roteb in gebruik. Dit gebeurt voor het gebouw van roeivereniging Nautilus aan de Plantagelaan 3. Roteb gebruikt verschillende technieken om onkruid te verwijderen: handmatig en machinaal. De nieuwste aanwinst is de onkruid-verwijderingsmachine. De machines zijn een belangrijke aanvulling op het werk van de Buurt Service Teams om onkruid te verwijderen. In totaal zijn er drie van dergelijke machines aangeschaft. (Voor meer informatie: Communicatie Roteb, Stephan van Hoorn, tel. 010 - 245 83 88 of 06 - 51 62 12 05)

Wethouder Hulman installeert dodehoekspiegel
Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Verkeer) installeert op 1 juli om 11.30 uur een dodehoekspiegel op de Kleiweg. De spiegel wordt bevestigd op de kruising Uitweg-Kleiweg in de deelgemeente Hillegersberg. De spiegel is onderdeel van een pilot om op minimaal één druk verkeerskruispunt in Rotterdam een proef te doen met deze vinding van Ockeloen. Deze spiegel wordt aan een verkeerslicht bevestigd. Daardoor wordt het zicht vanuit vrachtwagens en bestelbussen op de naast hen opgestelde (brom)fietsers verbeterd en kunnen 'dodehoekongevallen' worden voorkomen. (Voor meer informatie: Communicatie dS+V, Susanna Verboon, tel. 010 - 489 52 53 of Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11.

Wethouder Hulman opent strandbibliotheek
Op vrijdag 1 juli 2005 opent Stefan Hulman (Kunstzaken en Verkeer) om 13.00 uur de tijdelijke bibliotheek op het strand van Hoek van Holland. Van vrijdag 1 juli t/m zondag 28 augustus wordt op dit strand, naast strandtent 'de Noorderpier', een strandbibliotheek ingericht. In de bibliotheek is ruimte voor ongeveer 1000 boeken en strips en een collectie kranten en tijdschriften voor jong en oud. Strandbezoekers kunnen deze materialen gratis lenen om op het strand te lezen, mits zij hun naam en adres achterlaten. (Voor meer informatie: Bibliotheek Rotterdam, Jose Diesveld, tel. 06 - 10 91 32 74 of Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, te. 010 - 417 35 11.

Wethouder Hulman sluit festival KOORTS af
Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Verkeer) sluit op 1 juli 2005 vanaf 16.00 uur het festival KOORTS af. Vier maanden lang heeft Rotterdam in het teken gestaan van dit kunst- en cultuurfestival. De afsluiting vindt plaats met een laatste KOORTS platform in restaurant Wijn of Water, gevestigd in Loods Celebes 101 aan de Lloydpier. Op het programma staan een welkomstwoord door Koortsgids Liesbeth Levy, een terugblik door Carolien Dieleman en een vraaggesprek met wethouder Stefan Hulman. Verder is door Antenne Rotterdam een filmische compilatie van vier maanden KOORTS gemaakt. (Voor mee informatie: KOORTS, Ruth Giebels, tel. 06 - 20 17 87 67 of Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11.

Wethouder Marco Pastors opent Bewonerskompas-Rotterdam Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) opent op vrijdag 1 juli om 16.30 uur in de hal van de Centrale Bibliotheek het Bewonerskompas-Rotterdam van Steunpunt Wonen. Het Bewonerskompas bestaat uit een website en een telefonische informatie- en advieslijn. Bewoners kunnen er informatie vinden over alles wat met wonen te maken heeft, maar ook over hoe ze actief kunnen worden in hun eigen buurt. Bij de telefonische informatie- en advieslijn is informatie en advies te krijgen op het gebied van bijvoorbeeld huurrecht, bewonersparticipatie, Verenigingen van Eigenaren en het Steunpunt Woonoverlast. (Voor meer informatie: Steunpunt Wonen, Heleen Zwebe, tel., 010 - 28 06 425)

Burgemeester Opstelen is aanwezig bij veiling 'Het Atelier' Burgemeester mr. Ivo Opstelten is zondag 3 juli om 18.00 uur aanwezig bij de veiling ten behoeve van de Stichting 'Het Atelier'. De veiling wordt gehouden in Locus 010, het centrum voor Nu culture aan de Hoogstraat hoek Vlasmarkt 1. Diverse artikelen van topsporters, het Nederlands elftal Voetbal, jong talent kunstwerken, beeldhouwwerken, schilderijen en foto's worden geveild voor het goede doel. 'Het Atelier' heeft als doelstelling om jongeren uit achterstandswijken op creatief, persoonlijk, sociaal en sportief gebied te stimuleren. (Voor meer informatie: initiatiefneemster topsporter hockey , Nienke van Ruiten, tel. 06 - 41 19 06 55)

En verder.
opent wethouder Janssens (Middelen en Sport) op zondag 10 juli om 14 uur het Action Jeugdsportkamp op Mytylschool De Brug (Ringdijk, Hillegersberg/Schiebroek), waar jongeren van 14-20 jaar met een lichamelijke beperking een week lang met elkaar sporten. (Voor meer informatie: Sport & Recreatie, Marjan Smit, tel. 010 - 417 31 22)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam