Gemeente Twenterand


Ondertekening Horecaconvenant paracommerciële instellingen Twenterand Wethouder Visser en Afdelingschef politie Gottemaker evalueren bezoek vereniginge

Maandag 27 juni hebben de paracommerciële instellingen, de regiopolitie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Twenterand een horecaconvenant gesloten. Deze ondertekening vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Vriezenveen. Burgemeester Koetje ondertekende dit convenant namens de gemeente.

Voorafgaand aan de ondertekening van dit convenant evalueerden Wethouder Hidde Visser en Afdelingschef van de politie Twenterand Henk Gottemaker, het bezoek dat zij in de afgelopen maanden aan diverse verenigingen in de gemeente Twenterand hebben gebracht.

Het convenant is een afsprakenkader waarin een pakket aan afspraken wordt vastgelegd om te bewerkstelligen dat publiek veilig kan blijven uitgaan en dat mogelijke uitgaansoverlast tot een minimum beperkt blijft. Indien nodig kan het convenant verder worden uitgewerkt in concrete (maatwerk)projecten. Naast de instellingen zullen ook de gemeente, de politie en justitie zich inspannen voor een naleving van de in het convenant aangegeven afspraken.