Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Bruine bomen in het Gerbrandypark

Het stadsdeel krijgt de laatste tijd veel verontruste reacties over de moerascipressen in het Gerbrandypark. De bladeren van diverse jonge cipressen zijn helemaal bruin geworden en het lijkt alsof de dit voorjaar net aangeplante bomen het niet gaan redden. We hebben het één van onze boomexperts Marlein Smith gevraagd.

Ze houdt het weer verantwoordelijk voor de bruine verkleuring van de cipressen. "In de eerste helft van mei zijn er enkele nachten met lichte nachtvorst geweest. Jonge net geplante bomen die juist in het blad beginnen te komen, zijn daar erg gevoelig voor.

De jonge, tere blaadjes gaan slap hangen en kleuren uiteindelijk bruin. Het is gelukkig een tijdelijk verschijnsel. De bomen zijn zich weer aan het herstellen en overal komen de jonge groene blaadjes te voorschijn."

Groeikansen
Voor alle zekerheid worden de jonge bomen deze zomer extra in de gaten gehouden om ze optimale groeikansen te geven. Ze worden regelmatig gecontroleerd en vooral in droge periodes krijgen ze regelmatig extra water.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlein Smith, telefoon 889 8771 of per e-mail: msmith@geuzenveld.amsterdam.nl.