Ingezonden persbericht


Vingerafdruk wordt handtekening onder elektronische berichten en transacties

Nieuwe versie Xelios-software PC Login PRO ondersteunt Belgische elektronische ID-kaart

Le Roeulx, 28 juni 2005 - LABS Electronic, officieel distributeur van de IT-security-producten van het biometriebedrijf Xelios, introduceert PC Login PRO 5.10, pc-beveiligingssoftware op basis van herkenning van digitale vingerafdrukken. De software ondersteunt de functionele opzet van het biometrische paspoort X-pass. PC Login PRO 5.10 voldoet aan de BioApi-norm en omvat naast een krachtiger Single Sign On (SSO) ook een biometrische bescherming van certificaten (ook die van de Belgische eID-kaart). De nieuwe versie is vanaf vandaag beschikbaar voor stand-alone-configuraties.

Het beheer van wachtwoorden en certificaten, de bescherming van de authenticiteit, de betrouwbaarheid van hun gegevens en de omgang met PKI is voor veel bedrijven een echte uitdaging. PC Login PRO 5.10 biedt alle tools voor een functioneel beheer van de uiteenlopende beveiligingsaspecten. Gebruikers profiteren met de volledig geïntegreerde oplossing van verregaande kostenbesparingen.

PC Login PRO: krachtige authenticatie
PC Login PRO beveiligt pc's op basis van digitale vingerafdrukken, zowel in privé- als in professionele omgevingen. Met de SSO-modus kan de gebruiker snel en eenvoudig applicatie- en internetwachtwoorden vervangen door biometrische gegevens en deze beheren. De 'on the fly'-encryptie biedt, op basis van een virtuele schijf waarop alle bestanden automatisch en transparant geëncrypteerd worden, een krachtige bescherming. Via het multifactor-beheer kan de gebruiker de biometrische identificatie combineren met een chipkaart, een wachtwoord of een PIN-code.

Nieuwe functionaliteit in PC Login PRO 5.10
Nieuw in PC Login PRO 5.10 is een X-pass, een biometrisch paspoort dat de gebruiker in het gehele netwerk begeleidt. De X-pass combineert een digitale afdruk met de gegevens en het profiel van de gebruiker. Verder biedt versie 5.10 een nieuwe SSO engine die alle situaties signaleert waarin om een wachtwoord wordt gevraagd. Deze engine ondersteunt ook de biometrische identificatie. PC Login PRO 5.10 voldoet aan de BioApi-norm.

Beveiligde elektronische handtekening
PC Login PRO 5.10 ondersteunt ook het gebruik van certificaten, waaronder dat van de Belgische elektronische identiteitskaart (eID). De elektronische handtekening berust op encryptie met een algemene en een persoonsgebonden sleutel. Het elektronische certificaat is de tegenhanger van de persoonsgebonden sleutel. Gebruikers beveiligen hun sleutel met een geheime PIN-code. Met PC Login PRO 5.10 kan de gebruiker de PIN-code vervangen door een elektronische vingerafdruk. De ontvanger van een e-mailbericht dat met een dergelijke handtekening op basis van de digitale vingerafdruk is verzonden, kan er zeker van zijn dat het bericht betrouwbaar is. De afzender identificeert zich niet op basis van wat hij weet (een PIN-code), maar van wie hij is (via zijn digitale vingerafdruk). Deze technologie ondersteunt de certificaten die geïntegreerd werden in de Belgische eID's die door Citizen worden geleverd.

"Biometrie is een veelbelovende technologie. Het is wel essentieel dat deze technologie wordt gebruikt in combinatie met software die de mogelijkheden ervan optimaal benut", zegt Philippe Buysse, verkoopdirecteur bij LABS Electronic. "Met deze nieuwe versie van PC Login PRO bieden we de markt een krachtige oplossing die biometrie toegankelijk maakt voor het grote publiek. Onze software biedt niet alleen een hogere graad van beveiliging, maar vereenvoudigt ook de toegang tot pc's, applicaties en het internet. Eén vingerafdruk volstaat. Het gebruik van de elektronische handtekening begint zich trouwens overal door te zetten. In deze context verkleint onze oplossing, die de Belgische eID ondersteunt, het risico op misbruik van elektronische identificatiemogelijkheden."

###

Over LABS Electronic
LABS Electronic is gevestigd in Le Roeulx (België) en werd in 1995 opgericht. Het bedrijf is een Belgische distributeur van industriële apparaten en IT-oplossingen voor beheer op afstand, informaticasystemen en IT-beveiliging. LABS Electronic is de officiële distributeur in de Benelux van Xelios, producent van beveiligingsoplossingen op basis van vingerafdrukherkenning. Xelios maakt deel uit van de SAGEM-groep en heeft een leidinggevende positie op de internationale markt voor authenticatie. LABS Electronic distribueert ook oplossingen van Sofrel voor beheer op afstand, informaticasystemen van Panorma en biometrieproducten van SAGEM.