Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert RealDWG 2006

Ontwikkelplatform voor hoogwaardige, kosteneffectieve applicaties

Barendrecht, 28 juni 2005 - Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk RealDWG 2006, software voor applicatieontwikkeling. Leveranciers van applicaties kunnen dankzij Autodesk RealDWG 2006 (voorheen ObjectDBX) softwareproducten ontwikkelen en op de markt brengen die veelgebruikte gegevensformaten, zoals AutoCAD DWG en DXF, ondersteunen - zowel wat betreft lezen als schrijven. Autodesk RealDWG 2006 is betrouwbaar en 100% compatibel met de producten van Autodesk, waaronder AutoCAD, Autodesk Inventor Series, Autodesk Revit Building, Autodesk Architectural Desktop, Autodesk Civil 3D, Autodesk Map 3D en AutoCAD LT. Door de combinatie van prijsstelling en licentievoorwaarden is Autodesk RealDWG 2006 een aantrekkelijk ontwikkelplatform voor het grote aantal gebruikers in de sectoren bouw, productie, overheid en nutsbedrijven, en infrastructurele projecten.

Autodesk RealDWG is ontwikkeld op basis van de AutoCAD-eigen DWG-bibliotheken en minimaliseert het risico van onbetrouwbare ontwerpdocumenten of tekeningbestanden. Daarnaast zijn applicatieontwikkelaars met Autodesk RealDWG ervan verzekerd dat hun producten de beide formaten DWG 2004 en DWG 2000 voor 100% ondersteunen. Producten op basis van Autodesk RealDWG staan garant voor betrouwbare uitwisseling van tekeningbestanden, zelfs wanneer leden van een projectteam niet met de laatste versie van Autodesk-software werken.

Dankzij de nieuwe licentievoorwaarden en prijsstelling van Autodesk RealDWG kunnen applicatieleveranciers op eenvoudige en aantrekkelijke wijze hun voordeel doen met de nieuwste AutoCAD DWG-technologie zodra deze beschikbaar komt, en daardoor concurrerende producten op de markt brengen. En doordat in Autodesk RealDWG robuuste Microsoft .NET-tools voor applicatieontwikkeling zijn geïntegreerd, dienen zich nieuwe marktkansen aan voor de wereldwijde gemeenschap van .NET-ontwikkelaars.

Beschikbaarheid

Softwareontwikkelaars kunnen op www.autodesk.com/autodeskrealdwg een licentie aanvragen voor toegang tot Autodesk RealDWG. Voor een licentievergoeding van ¤ 5000,00 wordt het recht verkregen om gedurende één jaar met gebruikmaking van Autodesk RealDWG één applicatie te distribueren, inclusief eventuele software-updates. Daarna geldt een jaarlijkse vergoeding van ¤ 2500,00 voor de distributielicentie. Bedrijven kunnen zich ook aansluiten bij het Autodesk Developer Network voor ondersteuning bij het ontwikkelen van software met Autodesk RealDWG.

Autodesk

Autodesk werd opgericht in 1982 en is de belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren en gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0031 180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel 0345 501595
GSM 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl