2e persbericht van dinsdag 28 juni 2005

Eindhoven 28-06-2005 - Berichten uit de regio

Bergeyk: Politie zoekt getuigen van geweldpleging

Maandagavond rond 22.00 uur is een 32-jarige man uit Lommel gewond geraakt op de Vlieterdijk in Bergeijk. De man was met de fiets en reed richting Luyksgestel. Net voorbij de grens, op Nederlands gebied, kwam hem een auto tegemoet. De auto voerde groot licht. De fietser ging daardoor nog meer naar rechts rijden en uiteindelijk reed hij op een zandstrook. De bestuurder van de tegemoetkomende auto reed recht op het slachtoffer in. De fietser kon niet meer verder uitwijken en kwam ten val. De bestuurder van de auto reed daarna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Uit politieonderzoek is naar voren gekomen dat de man mogelijk iets naar zijn hoofd gegooid heeft gekregen of dat hij op andere wijze tegen zijn hoofd is geraakt. Het slachtoffer is tijdelijk bewusteloos geweest en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

De auto is een opvallend groene oud model Volkswagen Passat. In de auto zaten vier jongeren. Een van hen had blonde krullen.

De politie is op zoek naar getuigen van dit misdrijf of naar hen die de eigenaar van de beschreven auto kennen. Getuigen kunnen bellen met de politie van de Kempen tel. 0900 8844.

Eindhoven: Bende winkeldieven gepakt

De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen en twee vrouwen aangehouden die op heterdaad werden betrapt bij een reeks winkeldiefstallen. Een attente getuige zag dat vier personen een nogal grote hoeveelheid kleding in een auto laadden. Hij waarschuwde de politie. Agenten van de binnenstad die bezig waren met toezicht op zakkenrollers kregen de groep in de gaten. Toen ze voor de tweede keer bij hun auto kwamen, die op de Keizersgracht geparkeerd stond, werden de vier in de kraag gevat. Een van de mannen probeerde weg te komen maar werd snel achterhaald. In de auto troffen de agenten een grote hoeveelheid dure merkkleding. De kleding, met een waarde van boven de 2600 euro, was gestolen bij verschillende zaken in de Eindhovense binnenstad. De vier (22, 26, 27 en 40 jaar oud), afkomstig uit Polen, Rotterdam en Groesbeek en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De kleding en ook de geprepareerde tassen, waarmee de groep werkte, zijn in beslag genomen. Ook de auto van de vier is door de politie in beslag genomen.

Eindhoven: Zwerver in opgebroken caravan

Dinsdagmorgen rond 8.00 uur is aan Den Dolech een 28-jarige zwerver aangehouden. De man had een caravan, die op het terrein aan Den Dolech stond, opengebroken en als slaapplaats gebruikt. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de zwerver opgemaakt.

Veldhoven: Diefstal auto

In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Donge in Veldhoven een grijze Volkswagen Passat met het kenteken 60-JN-KF gestolen.

Helmond: Diefstal auto

Tussen zaterdagavond en dinsdagmorgen is aan de Noord Parallelweg in Helmond een blauwe Suzuki Alto met het kenteken ZG-NL-82 gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 9.30 en 11.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Bossebaan. Er zijn 94 automobilisten op de bon gezet. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Asten: Inbraak woning

Dinsdag tussen 2.00 en 7.00 uur is ingebroken in een woning aan het Ostaderplantsoen in Asten. De inbreker boorde gaatjes in een raamkozijn en kon daarna het raam openen. Er is onder meer een polstas, geld, een gsm en een horloge gestolen.