Saxion Hogescholen
BR>

vr 17 juni 2005

Conservatorium Saxion Hogescholen luidt zomer in met veel muziek

Openbare eindexamens Saxion Conservatorium

Het Saxion Conservatorium in Enschede staat deze weken geheel in het teken van de openbare eindexamens. Gedurende ruim vier weken vinden diverse concerten plaats, ter afsluiting van de opleiding of ter overgang naar een volgend studiejaar. Deze examenconcerten zijn openbaar, zodat iedere muziekliefhebber kan genieten van de muzikale prestaties van de examenkandidaten. Er is voor elk wat wils: er zijn examens Klassieke Muziek variërend van zang of piano tot slagwerk of HaFa-directie en examens Lichte Muziek zang, gitaar, slagwerk en hammondorgel.

De concerten duren telkens een uur en zijn gratis toegankelijk. De tijd en locatie verschillen per concert. Voor een compleet overzicht van deze concerten kunnen belangstellenden contact opnemen met het Conservatorium, telefoon 053-4871730.

Eindpresentaties Saxion Conservatorium

Ter afsluiting van het studiejaar organiseert het Saxion Conservatorium Enschede twee daverende eindpresentaties van de afdelingen Klassieke Muziek en Lichte Muziek Jazz.

De afdeling Lichte Muziek jazz luidt de zomervakantie in met een wervelend Jazzfestival in eetcafé Sam Sam en Concordia. Alle combo's, inclusief de Bigband zullen deze avond een veelzijdig programma uit jazz standards, latin fusion en funk laten horen. Dat wordt swingen tot in de kleine uurtjes! Tijdens deze avond zullen tevens de diploma's worden uitgereikt.

Het festival wordt gehouden op dinsdagavond 28 juni aanstaande. De start is om 20:00 uur in uitgaansgelegenheid Sam Sam in Enschede en het geheel is gratis toegankelijk.

De afdeling Klassieke Muziek zal op gepaste wijze dit studiejaar beëindigen met een groots eindconcert in het Muziekcentrum. Er zal worden opgetreden door de koorklas, het HaFa-orkest, diverse ensembles èn de Enschedese finalist van het Franz Lisztconcours 2005: Christiaan Kuyvenhoven. Ook is er ruimte voor de feestelijke diplomauitreiking. Het concert vindt plaats op vrijdag 1 juli aanstaande in de Grote Zaal van het Muziekcentrum Enschede en begint om 20:00 uur. De entree is gratis.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------