Ingezonden persbericht


Ochtendexcursie IVN-Valkenburg aan de Geul

Het IVN Valkenburg aan de Geul organiseert op woensdag 29 juni een ochtendexcursie in de omgeving van Mheer. De wandeling start om 10.00 uur vanaf het dorpsplein tegenover de kerk van Mheer en duurt ongeveer 2 1/2 uur. Deelname is gratis.

De excursie leidt door rustieke straatjes, veldwegen en grillige bospaadjes. Omdat niet alleen de omgeving van Mheer, maar ook de oude dorpskern rijk aan bomen is, zal daar extra aandacht aan geschonken worden.Stevige schoenen en een lange broek zijn aan te bevelen. Verdere informatie verschaft Josien van Boekel 043-4571438.

Kasteeltuin Oud-Valkenburg 's avonds open
In verband met de Open Tuinendagen van de stichting Tuinpad Limburg Fleuregio (TLF) is de kasteeltuin Oud-Valkenburg extra opengesteld op donderdag 23 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur. Het is mogelijk om de tuin onder leiding van een gids te bewonderen. Normaliter kan men alleen op eigen gelegenheid de tuin bekijken. De kasteeltuin Oud-Valkenburg wordt onderhouden en beheerd door vrijwilligers van de IVN-afdeling Valkenburg aan de Geul.In de tuin kan men diverse onderdelen zien, die met het Zuidlimburgse landschap verbonden zijn. Er is ook een kruidentuin en een watermolen. Ze is dagelijks geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur.

IVN Valkenburg aan de Geul
Postbus 7
6300 AA Valkenburg aan de Geul