Gemeente Groningen

donderdag 9 juni:
Kleurwedstrijd "Nieuwe Markt " voor leerlingen Groninger basisscholen

De Gemeente Groningen nodigt, onder het motto `Geef de Nieuwe Markt een kleurtje' alle leerlingen van de Groninger basisscholen uit om mee te doen aan een kleurwedstrijd. Het is een kleurplaat van de Nieuwe Markt, het nieuwe plein dat achter de oostwand kan onstaan als de parkeergarage onder de grond verdwijnt en de wand zo'n vijftien meter naar voren komt. De kleurplaten worden deze week op alle basisscholen bezorgd.

Op woensdag 29 juni a.s. mogen alle kiesgerechtigde Groningers in een referendum stemmen over het nieuwe plan voor de Oostzijde van de Grote Markt. Kinderen kunnen hier niet aan mee doen. Om hen toch een beetje te betrekken bij de plannen heeft de gemeente Groningen een kleurplaat laten maken van één van de schetsen van de nieuwe situatie. De `werkstukken' kunnen tot woensdag 22 juni a.s. worden ingeleverd bij een filiaal van de Openbare Bibliotheek bij hen in de buurt.

Per filiaal zullen 3 prijswinaars bekend worden gemaakt. Er is een prijs voor de mooiste kleurplaat in elke leeftijdscategorie. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Uit de winnende inzendingen zullen 3 hoofdprijzen worden gekozen. Alle prijswinnaars van de filialen krijgen maandag 27 juni bericht en worden uitgenodigd voor de uitreiking van de hoofdprijzen, die een dag later op het Stadhuis zal zijn. Burgemeester Wallage zal op dinsdag 28 juni de hoofdprijzen uitreiken.