Aphletik voorprogramma bij James Brown

16.06.2005 / 10:35 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Winnaar van the best new Hip Hop act van de Engelse Diesel U Music Awards 2004, Aphletik, is bevestigd als voorprogramma van James Brown op 29 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Aphletik, geboren in de V.S. maar al enige tijd wonend en werkzaam in Londen, heeft hij een vocale behendigheid waarmee hij volgens sommigen Eminem naar de kroon steekt. Hij legt zijn rhyms over een live drum break, horn stabs en een vette baslijn. Aphletik, beïnvloed door Ice Cube, Snoop Dogg, Too Short, Doc, The Dogg Pound en 2 Pac werkt veel samen met de Londense producers the Bone Idols. Zijn doel is om weg te blijven van de platgetreden paden van de hip hop en een afwijkende, meer doordachte weg in te slaan. Zoals hij zelf onlangs zei in een interview: 'I rap for the love of a good rhyme.' Aphletik toerde eerder als support van o.a. Talib Kweli, The Pharcyde, Pharao Monch & Jaylib, Bonobo en The Herbaliser.

JAMES BROWN
Seven Decades of Funk - Europe 2005
+ support act Aphletik
Woensdag 29 juni 2005
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: E 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (