Gemeente Nederbetuwe


Winkelplan Ochten
29 juni 2005

Winkelplan Ochten
Twaalf ondernemers uit het dorp Ochten zijn geïnteresseerd in een verplaatsing van hun winkel naar een toekomstig nieuw winkelcentrum in het dorp. Dat is de uitkomst van een inventarisatie van Adviesburo Kardol. Een verrassend grote belangstelling die een belangrijke bijdrage zal leveren aan de plannen voor het nieuwe winkelcentrum.

Buro Kardol voerde het onderzoek uit in opdracht van de gemeente en in samenwerking met de Winkeliersvereniging Ochten en de Kamer van Koophandel. In totaal voerde het bureau twintig gesprekken met mogelijk geïnteresseerde winkeliers. De reden waarom twaalf van hen belangstelling hebben om deel te nemen aan de winkelconcentratie is een functionele samenhang met andere winkels en schaalvergroting van de eigen onderneming. Ook een uitbreiding van de parkeermogelijkheden speelde in de gesprekken mee.

In overleg met de ondernemersvereniging en de Kamer van Koophandel heeft de gemeente thans besloten enkele belangrijke vervolgstappen uit te voeren. Zo zal, nog in de maand juni, een eerste aanzet gegeven worden voor een stedenbouwkundige studie op en rond het Dokter M. van Drielplein. Belangrijk is inzicht te krijgen in de mogelijkheid om de wensen van de Ochtense winkeliers een plaatsje te geven in het nieuwe plan.

Daarnaast zal nog deze maand een eerste financiële toetsing plaats vinden om zodoende de haalbaarheid van het nieuwe winkelplan meer inzichtelijk te maken. Tenslotte zal, eveneens nog in juni, een eerste tijdsplanning opgesteld worden. Deze kan als leidraad dienen in het verdere ontwikkelingsproces van het nieuwe winkelcentrum.

De winkeliersvereniging en de in verplaatsing geïnteresseerde winkeliers zullen nadrukkelijk betrokken worden in de verdere uitwerking van de winkelplannen.

Meer informatie
: de heer C.G. Grasmeijer: 0488 449948