Versieren met een goed gesprek uit de gratie

29.06.2005 / 08:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Lever faberge

Versieren met een goed gesprek uit de gratie

Rotterdam - De Nederlandse man gaat onbesuisd te werk als het gaat om het versieren van vrouwen, zo blijkt uit een peiling van AXE onder 12.000 mannen op www.axe.nl. Met name mannen in Haarlem en Almere trekken als lefgozer ten strijde. Toch verliest de Nederlandse man zijn wilde haren met de jaren en gaat hij over op de versiertechniek van een goed gesprek.

Ruim de helft van de Nederlandse mannen (64%) typeert zijn versiertechniek als die van een lefgozer. Deze zelfverzekerde womanizers gaan zonder aarzelen recht op hun doel af en schrikken er niet voor terug om eventuele concurrentie verbaal aan de kant te zetten. Slechts een op de vier mannen (26%) gebruikt zijn verstand bij het versieren. Ze hebben een van tevoren uitgestippeld plan om de vrouw van hun dromen te veroveren. Deze denkers zorgen ervoor dat ze op het juiste moment op de juiste plaats zijn om een gesprek aan te knopen. 10% van de mannen kiest voor de techniek 'goede vriend'. Bij deze langetermijntactiek neemt de man geen risico en bouwt hij langzaam een relatie op met de dame in kwestie. Goede gesprekken gaan vóór oergedrag om te imponeren en ook vóór lang nadenken.

Versierwijsheid komt met de jaren
Opvallend is dat mannen met de jaren hun versiertactiek aanpassen. Waar de jonge man nog gaat voor lef en een vlotte babbel, kiest de 30-plusser voor een weloverwogen aanpak. Hoewel het niet is onderzocht, zijn er sterke aanwijzingen die erop wijzen dat de tactiek van de lefgozers op den duur minder effectief is bij de dames.

Haarlem kent meeste lefgozers
Niet alleen zijn er verschillen te ontdekken in versiertechniek per leeftijdsgroep, ook per stad komt er een verschillend beeld. Zo horen mannen in Haarlem (72%), Almere (69%), Dordrecht (69%), Delft (68%) en Utrecht (68%) tot de grootste lefgozers, die zonder aarzelen en nadenken, maar met een flinke dosis lef, te werk gaan. Niet geheel verrassend gebruiken de mannen in de technische universiteitsstad Eindhoven meer hun hersens: hier zitten bovengemiddeld meer denkers (30%), die liever nadenken over de beste tactiek voordat ze in actie komen.


-------------------