VIA NET.WORKS kondigt uitstel aandeelhoudersbijeenkomst aan...

29.06.2005 / 08:32 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Via net.works

VIA NET.WORKS kondigt uitstel van aandeelhoudersbijeenkomst tot 22 juli 2005 aan; vraagt aandeelhouders die nog niet hebben gestemd om alsnog te stemmen

AMSTERDAM, Nederland, June 29/PRNewswire/ --
VIA NET.WORKS, Inc. (Nasdaq: VNWI; Euronext), kondigde vandaag aan dat zijn jaarlijkse en buitengewone aandeelhoudersbijeenkomst, die oorspronkelijk was gepland voor 29 juni 2005, tot 22 juli 2005 is uitgesteld. Het bedrijf gaf als uitleg dat de raad van bestuur had besloten de bijeenkomst uit te stellen om het bedrijf de kans te geven extra stemmen te werven vóór de voorstellen die aan de aandeelhouders zijn voorgelegd. De bijeenkomst wordt nu gehouden op 22 juli 2005 om 18:00 uur GMT bij het Hilton-hotel op Heathrow Airport in Londen.

Twee van de leidinggevende onafhankelijke proxy-adviesbureaus, Institutional Shareholder Services Inc. ('ISS') en Glass, Lewis & Co., hebben geadviseerd om te stemmen VOOR de goedkeuring van alle voorgelegde voorstellen, inclusief (i) het goedkeuren en aannemen van de Verkoop- en Koopovereenkomst (de 'Verkoopovereenkomst') en de verkoop van in wezen alle activa van het bedrijf aan Claranet Group Limited; en (ii) het goedkeuren en aannemen van de ontbinding en het Volledige Liquidatie- en Ontbindingsplan van VIA (het 'Ontbindingsplan').

Op basis van de proxy's die tot nog toe zijn ingediend, krijgen de voorstellen voor de Verkoopovereenkomst en het Ontbindingsplan de overweldigende steun van de aandeelhouders die hebben gestemd, hoewel er tot op heden slechts voor één derde van de totale uitstaande aandelen met stemrecht proxy's zijn ontvangen. VIA meldde dat het management en de proxy-advocaat, D.F. King & Co., Inc., zullen blijven proberen om zoveel mogelijk aandeelhouders van het bedrijf te bereiken om deze aan te moedigen om hun aandelenstemrecht uit te oefenen.

Stemaanwijzingen voor aandeelhouders van VIA NET.WORKS, Inc. die aandelen bezitten via Nederlandse custodian-banken of intermediairs of Nederland Euroclear

Als u aandelen bezit via Nederlandse custodian-banken of intermediairs of Nederland Euroclear, gaat het uitoefenen van uw proxy als volgt in zijn werk: neem contact op met uw vertegenwoordiger bij de custodian-bank of intermediair die uw aandelen in VIA NET.WORKS, Inc. voor u vasthoudt. U moet de custodian-bank of intermediair via welke u uw aandelen bezit specifieke instructies geven met betrekking tot de aan de aandeelhouders gedane voorstellen. Vervolgens zal uw custodian-bank of intermediair via fax stemaanwijzingen geven aan onze proxy-advocaat, D.F. King & Co., Inc. (+1 212 809-8839).

Custodian-banken en intermediairs kunnen proxymaterialen en -formulieren voor VIA NET.WORKS, Inc. via e-mail aanvragen bij Kristian Klein op kklein@dfking.com

Als u vragen hebt of hulp nodig hebt met het uitoefenen van uw aandelenstemrecht, verzoeken wij u contact op te nemen met Kristian Klein van D.F. King & Co., Inc. op +1-212-269-5550, toestel 6832 of Steven Balet van MacKenzie Partners (UK) Limited op +44-207-170-4155.

Over VIA NET.WORKS, Inc.

VIA NET.WORKS, Inc. (Nasdaq: VNWI; Euronext) levert zakelijke communicatie-oplossingen aan het midden- en kleinbedrijf in Europa en de Verenigde Staten. VIA biedt een uitgebreid assortiment bedrijfscommunicatiediensten, zoals hosting, beveiliging, connectiviteit, netwerken, spraak- en professionele diensten. Website: www.vianetworks.com.

Website: www.vianetworks.com

Source: VIA NET.WORKS, Inc.

Matt Nydell van VIA NET.WORKS, Inc., +31-20-502-0058, fax: +31-20-502-0001, of mnydell@vianetworks.com