Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht 29-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Hennepplantage ontmanteld

SOEST Op maandagochtend heeft de politie een hennepplantage ontmanteld aan de Koninginnelaan.

Na binnengekomen informatie, stelde de politie omstreeks 09.30 uur een onderzoek in naar een woning aan de Koninginnelaan. In de woning troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. 350 Hennepplanten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. De bewoner en eigenaar van de plantage, een 28-jarige man uit Soest, is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden na vechtpartij

BAARN Op maandagmiddag zijn 5 verdachten, in de leeftijd van 15 en 16 jaar en uit Baarn, aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige jongen.

Omstreeks 13.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een vechtpartij in een zwembad aan de Bosbadlaan. Ter plaatse aangekomen bleek dat een 15-jarige jongen uit Bussum was geslagen door een groep jongens. De politie stelde een onderzoek in. Op de Vondellaan troffen agenten vier jongens aan die mogelijk bij de mishandeling betrokken waren. Zij werden aangehouden. Na verder onderzoek bleek er nog een vijfde verdachte te zijn. Deze kon worden aangehouden op de Korenbloemstraat. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

BAARN Op dinsdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Bisschopsweg. Tussen 08.30 uur en 10.30 uur werden 1204 automobilisten gecontroleerd. 34 Automobilisten reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij krijgen de bekeuring thuis gestuurd. De bestuurder met de meeste haast reed 106 km/u.

Jongens aangehouden

BAARN Op dinsdagmiddag zijn drie jongens, van 15 tot 17 jaar en uit Baarn en Soest, aangehouden voor het zich bevinden op verboden terrein.

Omstreeks 14.05 kwam bij de politie de melding binnen dat jongens op de Bospadlaan over het hek wilden klimmem bij het zwembad. Ter plaatse aangekomen zagen agenten een 17-jarige jongen uit Baarn over het hek klimmen. Hij kon geen legitimatie tonen en werd aangehouden. Tijdens deze aanhouden werden de agenten aangesproken door een getuige die nog eens twee jongens over het hek hadden zien klimmen. Ook zij, een 16- en 15-jarige jongen uit Soest, konden geen legitimatie tonen en werden ook aangehouden. De ouders werden in kennis gesteld en de jongens zijn met een bekeuring voor het zich bevinden op verboden terrein huiswaarts gekeerd.