Gemeente Zwolle

Experiment Wijkbudgetten: een update

Vorig jaar hebben zowel de inwoners van Assendorp als die van Zwolle Zuid (buurten Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden) in het kader van het Experiment met Wijkbudgetten gestemd op het idee dat volgens hen uitgevoerd moest worden. We zijn inmiddels negen maanden verder. Hoe staat het met de uitvoering van de winnende ideeën? Hieronder een stand van zaken.

Hangplek en verkeersremmende maatregelen (Zwolle Zuid) Woensdag 1 juni jongstleden hebben de bewoners van de Bastertkamp, ten Busschenkamp en Tichelmeesterkamp (Zwolle Zuid) een feestje gevierd. Deze dag vierde de buurt de afronding van hun idee: de aanleg van een trapveldje, vissteiger en hangplek en de realisatie van snelheidsremmende maatregelen ter hoogte van de Bastertkamp en de Ten Busschekamp.

Multifunctioneel maken sporthal Gerenlanden (Zwolle Zuid) Hoewel het project nog officieel afgerond wordt, is het multifunctioneel maken van de sporthal in Gerenlanden zo goed als gereed. Dankzij de aanschaf van losse vloermatten en ander materiaal is de sporthal binnenkort beter geschikt voor sociale activiteiten naast de reguliere sportactiviteiten.

Diverse voorzieningen voor de jeugd in Geren (Zwolle Zuid) Met de plannen om voorzieningen te maken voor de jongeren in Geren gaat het voorspoedig. Aan de Tyassenbelt staat inmiddels een blokhut waar jongeren kunnen samenkomen. Voor de aankleding van de blokhut heeft de jeugd tafels, stoelen en dergelijke gekregen van hun (volwassen) medebuurtbewoners. Ook is de blokhut inmiddels voorzien van een pooltafel. De overige aankleding gebeurt gaandeweg deze zomer.

Vrijwilligerswerk door jongeren voor ouderen (Zwolle Zuid) In samenwerking met de Vrijwilligerscentrale hebben de drie jonge meiden achter dit idee een uitje georganiseerd voor de bewoners van verzorgingstehuis De Zandhove. Zaterdag 2 juli aanstaande gaat een groep bewoners en samen met 10 jonge vrijwilligers een dagje naar de Apenheul in Apeldoorn.

Speeltuin Geraniumstraat (Assendorp)
De initiatiefnemers van het idee om de speeltuin aan de Geraniumstraat aan een metamorfose te onderwerpen zijn nog niet aan de uitvoering toe. Naar verwachting wordt na de zomer met de herinrichting van de speeltuin gestart.

Trapveld Fresiastraat (Assendorp)
Dinsdag 19 april jongstleden stond de Fresiastraat in het teken van jeugd en sport. Deze middag werd gevierd dat het idee is afgerond. Het voormalige grasveldje aan de Fresiastraat is omgetoverd tot een trapveldje compleet met doelpaaltjes, tafeltennistafel, basketbalnet en fietsenrekken. Medio juli wordt aan de zijde van het veld waar parkeervakken staan een hoger hekwerk geplaatst. Zo lopen geparkeerde auto's niet het risico een deukje op te lopen. Dan wordt tevens de bestrating bij de tafeltennistafel en het basketbalnet vergroot.

Herinrichting Assendorperplein
De herinrichting van het Assendorperplein is in volle gang. De oude speelplek is verplaatst richting Jenapleinschool en voorzien van een gloednieuw speeltoestel. Op dit moment bereidt de gemeente een verkeersbesluit voor om het fietspad ter hoogte van het wijkcentrum De Enk te wijzigen in voetgangersgebied. Daarna kan de schommel teruggeplaatst worden.

Warenmarkt voor Assendorp
Woensdag 11 mei was het zover.. deze middag werd de eerste warenmarkt in Assendorp georganiseerd. Met behulp van het toegekende wijkbudget kan er tot en met woensdag 29 juni een wekelijkse warenmarkt georganiseerd worden waar van alles te koop is. Van groente en fruit, tot kleding en kaarten.


---