Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht 29-06-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Aangehouden voor bedreiging in de trein

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagavond samen met personeel van de NS drie jongens aangehouden omdat zij in de trein reizigers lastig vielen en bedreigden.

Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie de melding via de Nederlandse Spoorwegen binnen dat een aantal jongeren zich zeer vervelend gedroegen in de trein. Men had diverse reizigers lastig gevallen en zelfs bedreigd. De politie ging samen met personeel van de NS de trein binnen ter hoogte van het station en trof de drie verdachten twee van 17 en een van 20 jaar oud allen afkomstig uit Veenendaal boven in de trein aan. Zij werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het optreden van de politie en NS-personeel werd door de reizigers met applaus gewaardeerd.

Met de fiets gevallen

ELST Op de Rijksstraatweg vond dinsdagavond een ongeval plaats waarbij een wielrenner ernstig gezichtsletsel opliep.

Een ploeg wielrenners reed omstreeks 20.35 uur over de Rijksstraatweg. Plotseling reed een 49-jarige wielrenner uit Ede met zijn fiets tegen een stoeprand waardoor hij ten val kwam en letsel opliep aan zijn gezicht. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het UMC Utrecht overgebracht.

Aanrijding letsel

DOORN Op Leersumsestraatweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een automobilist en een man op een snorfiets. Hierbij liep de snorfietser letsel op.

Een 59-jarige vrouw uit Zoetermeer reed omstreeks 18.00 uur met haar auto een uitrit op de Leersumseweg uit. Hierbij lette zij niet op en verleende een 44-jarige snorfietser uit Leersum geen voorrang. De man reed met zijn snorfiets tegen de auto en liep door de aanrijding schaafwonden en kneuzingen op. De vrouw bleef ongedee