Gemeente Zwolle

Bijzondere stoeptegels voor Holtenbroek

Vorige week woensdag is de afsluiting van het project de Zuid As (onderdeel van de herstructurering van Holtenbroek) nog eens dunnetjes overgedaan. Deze middag hebben de kinderen, die woonachtig zijn in de Zuid As, de stoeptegels geplaatst die zij tijdens de officiële afronding op 22 april 2005
eigenhandig en bijzonder kleurrijk hebben beschilderd.

Tijdens de officiële afronding hebben wethouder Gerard van Dooremolen en Hans Koopmans (directeur AM Wonen) een speciale 'Holtenbroek-tegel' gelegd. Diezelfde dag hebben kinderen uit Holtenbroek hun eigen stoeptegel beschilderd. De verf was inmiddels droog en hard, dus het was de hoogste tijd om de stoeptegels een plaatsje te geven. Dat mochten de kinderen zelf doen. Uiteraard zijn ze daarbij een handje geholpen door de medewerkers van de gemeente Zwolle. De tegels zijn geplaatst in het voetpad naar de meest zuidelijke brug van de Verhulsstraat naar het voetpad langs de Mozartlaan.

Project Zuid As
Het is alweer twee jaar geleden dat de eerste voorbereidingen getroffen werden voor het project Zuid-As in Holtenbroek. Inmiddels zijn er 60 woningen gebouwd en opgeleverd, grotendeels aan de Verhulsstraat en enkele aan de Händellaan en de Wanningstraat. Verder heeft de buitenruimte een metamorfose ondergaan en staat er sinds begin april een gloednieuwe speelplek aan de Verhulsstraat.


---