Gemeente Helmond


---

Laatste kans voor aanvragen vergunning

Overgangstermijn nieuwe huisvestingsverordening verstrijkt op 23 juli Iedereen die (een deel van) zijn woning afstaat of verhuurt aan drie of meer personen die geen familie van elkaar zijn, heeft hiervoor een vergunning nodig. Dit staat geregeld in de nieuwe Huisvestingsverordening Helmond, in de paragraaf "kamerbewoning". Deze verordening is sinds 23 april 2005 van kracht. In de kamerbewoningvergunning worden zowel verplichtingen voor de vergunninghouder als voor de bewoners opgenomen.

Middels dit vergunningstelsel wordt een beter beeld verkregen van de zogenoemde "onzelfstandige woonruimten" in Helmond. Doel van deze nieuwe plaatselijke regel is ook om overlast als gevolg van kamerbewoning in de wijken tegen te gaan. Deze nieuwe verordening kent een overgangstermijn van 3 maanden. Dit betekent dat tot 23 juli een vergunning kan worden aangevraagd. Indien vóór die datum geen vergunning wordt aangevraagd, is sprake van een overtreding van de huisvestingsverordening.

Tegen overtredingen van de huisvestingsverordening zal de gemeente stappen ondernemen, die er uiteindelijk toe kunnen leiden dat de woning (gedeeltelijk) niet meer mag worden bewoond.

Aanvraagformulier voor een vergunning kamerbewoning zijn verkrijgbaar bij de stadswinkel, of hier te downloaden Aanvraagformulier Kamerbewoning.

---

| |