Gemeente Nuth


29-06-2005

Info van Gehandicaptenplatform Nuth

Wijksteunpunt
De gemeente Nuth heeft op dit moment twee zogenaamde Wijksteunpunten: in Zorgcentrum Op den Toren en het wijksteunpunt Pastorij.

Over dit laatste willen wij het even hebben, aangezien dit wijksteunpunt volledig voldoet aan wat de samenwerkende instanties in de gemeente Nuth hiermee voor ogen hadden.

Voor wie is dit bedoeld!
Het wijksteunpunt is een voorziening voor alle zelfstandig wonende ouderen en gehandicapten in de gemeente Nuth, die om zelfstandig te kunnen blijven wonen, ondersteuning nodig hebben.

Afhankelijk van de behoefte kan er, al dan niet geïndiceerd, individuele ondersteuning worden geboden bij de zorgvraag die deze mensen hebben in het dagelijks leven.

Nu zult u denken en al die mensen dan die ook alleen zijn of werkeloos en die op zijn minst behoefte hebben aan sociaal contact! Ook voor deze mensen is er plaats, n.l. als vrijwilliger. Om e.e.a. nú en in de toekomst betaalbaar te houden, zal vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel zijn om deze Wijksteunpunten optimaal te kunnen laten functioneren.

Wat zijn zoal de aangeboden diensten

* Dagverzorging

* Restaurantvoorziening

* Hulp bij dagelijkse lichamelijke verzorging
* Verpleging (b.v. injecteren, wondverzorging)
* Welzijnsactiviteiten

* Themabijeenkomsten

* Zorgcoordinatie en bemiddeling

* Ouderenadviseur

* Aanvraag hulp- en verpleegmaterialen

* Bloedafnamedienst

Loopt u gerust eens binnen voor een kopje koffie en een praatje. Op werkdagen is er tussen 13.00 en 14.00 uur altijd iemand aanwezig om u te woord te staan.