1e persbericht van woensdag 29 juni 2005

Eindhoven 29-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie verdachten aangehouden na inval in woning

De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur een inval gedaan in een woning aan de Monnikstraat. Drie mensen die in het huis waren, werden aangehouden. Het zijn een 52-jarige Eindhovenaar en twee vrouwen van 31 en 50 jaar uit Eindhoven. Zij wonen niet in het huis. De hoofdbewoner was op het moment van de inval niet aanwezig. De politie zoekt hem nog. In het huis vond de politie 150 kilo hennep. Op zolder was een hennepknipperij en drogerij ingericht. Er zijn twee autos, twee motoren en twee quads in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nuenen: Spullen weg uit tuin en schuur

Bij een inbraak in een schuur bij een woning aan de Opwettenseweg zijn een grasmaaier, een bladblazer en een barbecue gestolen. Uit de tuin werden vier stoelen en een tafel weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Het slot van de tuinpoort is vernield. De schuur was niet afgesloten.

Deurne: Verkeersongeval

Een 19-jarige man uit Deurne veroorzaakte woensdag rond 1.00 uur een verkeersongeval op de Vloeieindsedreef. Hij verloor de macht over het stuur van zijn auto en botste tegen twee verkeersborden. De man had geen rijbewijs en hij was onder invloed van vermoedelijk een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs. De politie heeft bij de man een bloedproef laten afnemen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Ladingdieven gepakt

De politie heeft woensdagmorgen rond 5.00 uur op de Fuutlaan in Eindhoven een 23-jarige inwoner van Bavel en een even oude man uit Gilze aangehouden. De twee worden er van verdacht dat ze betrokken zijn bij een ladingdiefstal uit een vrachtauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de A58 bij Oirschot. Daar werden bij drie vrachtautos de dekzeilen opengesneden. Uit een vrachtauto werd een doos met vermoedelijk mobiele telefoontoestellen gestolen. De gestolen spullen werden kort na de diefstal aangetroffen in een auto die uit de bocht was gevlogen ter hoogte van de Erica in Best. De auto lag in de sloot. Op dat moment zagen politieagenten een auto rijden waarvan het adres van de eigenaar overeenkwam met de auto die was aangetroffen op de Erica in Best. De twee inzittenden zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Asten: Snelheidscontroles

De politie heeft dinsdagmiddag tussen 14.30 en 15.15 uur en tussen 17.30 en 18.00 uur snelheidscontroles gehouden in de Dijkstraat in Asten. Er zijn 64 overtreders op de bon gezet. De snelste reed 78 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Veldhoven: Man opgepakt met gestolen steigermateriaal

Dinsdag rond 16.50 uur is in de Oortlaan in Veldhoven een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden De man was aan het werk. Op zijn werk en in zijn auto troffen agenten aluminium steigermateriaal aan dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De Veldhovenaar is voor onderzoek de cel ingegaan.