Politie Zuid-Holland-Zuid

29/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-06-2005 - Persberichten District I

MAN BEROOFD; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op dinsdag 28 juni tussen 14.45 en 14.55 uur is een 79-jarige man uit Ridderkerk beroofd van een envelop met daarin 700 euro. De beroving vond plaats nabij winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht. De man stond geparkeerd op het parkeerterrein van De Schoof recht tegenover een kaaswinkel. De man was op het postkantoor in het winkelcentrum geweest waar hij geld had opgenomen. Vervolgens werd de man ter hoogte van de kaaswinkel aangesproken door een licht getinte man met kort zwart krullend haar. Hij gaf deze man antwoord op zijn vraag en liep naar zijn auto, een groen Opel Astra. Toen de oudere man in de auto zat, werd hij weer door dezelfde man aangesproken. Op dat moment nam de onbekende de envelop van de oudere man weg en rende weg door het winkelcentrum. De verdachte zou een opvallende oranje blouse hebben gedragen. Mogelijk is de verdachte niet alleen geweest.

Ten tijde van het incident was er redelijk wat publiek in het winkelcentrum en op de parkeerterrein waar de beroving heeft plaatsgevonden. De politie doet dan ook een dringende oproep aan getuigen of mensen die meer weten, zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 10 uur s ochtends tot 10 uur s avonds. U kunt hier anoniem uw melding kwijt.

GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 28 juni twee mannen aangehouden op het Kromhout verdenking van het stelen van een fiets. Het gaat om twee mannen van 49 en 51 jaar uit Dordrecht. Surveillerende agenten zagen de twee mannen die bekend staan als veelplegers - op een damesfiets fietsen. Toen de agenten de 51-jarige om tekst en uitleg vroegen over de fiets, vertelde de man dat de tweewieler was gestolen door de 49-jarige op het Vrieseplein. De fiets zou niet op slot hebben gestaan. Beide heren beschuldigden elkaar van het stelen van de fiets. Ze zijn ingesloten. Van de gestolen fiets is (nog) geen aangifte gedaan.

SLOK TEVEEL OP
DORDRECHT Een 69-jarige man uit Dordrecht is donderdagmiddag 28 juni zijn rijbewijs kwijt geraakt toen hij met teveel drank op autoreed. De man reed op de M.H. Trompweg. Agenten zagen dat hij geen gordel droeg en hielden hem staande. De man was verward en agressief. Toen hij zijn autopapieren uit de kofferbak haalde, zag de politie in de kofferbak meerdere flessen jonge jenever liggen. Daarop werd een blaastest bij de man afgenomen. Hij blies 585 ugl en kreeg een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

BOTSING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 28 juni een 24-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op de S.M. Hugo van Gijnweg. De vrouw was even daarvoor tegen een geparkeerde auto aangereden op het Damsterdiep. De eigenaar van deze auto werd op de aanrijding geattendeerd door een buurtbewoner. Via het kenteken en de kleur van de auto werd deze door de politie getraceerd op de S.M. Hugo van Gijnweg. De vrouw had wel gemerkt dat ze tegen een auto was gereden maar dacht dat er geen schade was. De schade wordt tussen de twee personen geregeld.

VEEL TE SNEL
DORDRECHT Op de Laan der Verenigde Naties heeft het Verkeers Handhavings Team dinsdagavond 28 juni een radarsnelheidscontrole gehouden. De controle was van 21.00 tot 22.00 uur. Er werden 220 passanten op snelheid getoetst, 114 personen werden geflitst. Dit is 51,8 procent. De hoogst gemeten snelheid was 88 kilometer per uur waar 50 km/u is toegestaan.

BETAALPAS GESTOLEN: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie zoekt getuigen die iets weten of zagen van twee vrouwen die uiteindelijk een betaalpas hebben gestolen. Het incident gebeurde op zaterdagmiddag 25 juni 2005 rond 14.45 uur bij een zogenaamde aanleunwoning aan de Monarda in Dordrecht. Het 81-jarige slachtoffer uit Dordrecht deed hiervan op 28 juni 2005 aangifte. De vrouw kwam thuis en ging de gemeenschappelijke hal in. Een onbekende vrouw liep achter haar aan en belde bij iemand anders aan. Daar deed niemand open. Vervolgens ging de onbekende mee met de 81-jarige haar woning in. De verdachte vroeg onder andere om een pen. De bewoonster merkte dat er nog een tweede vrouw bij haar in de woning was. Ze vroeg toen of de twee vrouwen uit haar woning wilden gaan. Hierna belde een man die vertelde dat hij van de politie was. Er waren twee vrouwen aangehouden die een betaalpas bij zich hadden van het slachtoffer. Om alles te regelen vroeg de man de pincode van de pas. Deze gaf de 81-jarige. Later merkte ze de vermissing van haar betaalpas. Inmiddels is gebleken dat er geld van haar rekening is opgenomen.

De twee vrouwelijke verdachten zijn tussen de 20 en 30 jaar. De ene was niet groot en droeg een blauwe spijkerbroek. De andere had een lang zwart vest aan. Getuigen kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie adviseert nooit pincodes telefonisch door te geven.