Lijst Pim Fortuyn


LPF stemt niet in met plan van aanpak structuurvisie Zuiderzeelijn

29/06/2005 - De fractie Lijst Pim Fortuyn zal niet akkoord gaan met de voorgestelde opzet van de structuurvisie Zuiderzeelijn. Woordvoerder Max Hermans stelt: Deze nieuwe opzet zou volgens het kabinet TCI-proof zijn. Ik moet constateren dat dit niet het geval is. Het probleem zit hem vooral in de probleemanalyse, welke te eng is opgesteld. Op deze manier wordt er naar een openbaar vervoer-lijn toegeredeneerd.

De uitkomst van de structuurvisie zal één van de ov-alternatieven als beste uit de bus laten komen. Ik ben van mening dat het uitgangspunt zou moeten zijn: economische versterking van het Noorden in brede zin. Hiermee worden bij voorbaat géén alternatieven uitgesloten.

Het Noorden verdient de investering die het meeste oplevert voor het Noorden. Het is absoluut denkbaar dat het hiermee niet om een investering in het openbaar vervoer kan gaan. De Lijst Pim Fortuyn zal vanavond eisen dat de opzet van de structuurvisie wordt aangepast. Zo niet, dan zullen wij deze verwerpen, aldus Hermans.

Woordvoerder Max Hermans was initiator en tevens lid van de Tijdelijke Commissie Infrastructurele Projecten (commissie Duijvenstijn)