Ingezonden persbericht

The future of Philosophy

Club of Amsterdam geeft congres over de toekomst van de filosofie.

AMSTERDAM, 20050620 -- De Club of Amsterdam houdt woensdag 29 juni een Engelstalig congres over de toekomst van de filosofie. Tot voor kort werd gedacht dat de belangstelling voor de filosofie tanende was. Sinds een aantal jaren is deze gedachte duidelijk achterhaald. Er vinden meer bijeenkomsten plaats met een filosofische inslag. Dat maakt de vraag over de toekomst van deze universele wijze van kijken naar het leven en het bestaan nog interessanter.




Tijdens de avond zullen twee sprekers met elkaar een dialoog opbouwen. Daarbij wordt enerzijds onderbouwd dat de filosofie of een afgeleide versie daarvan een onmisbare ondersteuning zal bieden aan bestuurders bij overheden en in het bedrijfsleven. Anderzijds wordt daar tegenin gebracht dat de filosofie een onafhankelijke neutrale manier van denken en beschouwen is en geen deelbelangen kan dienen.

Bovendien wordt door een filosoof over de geschiedenis van de filosofie verteld, terwijl een topman uit het bedrijfsleven zal uitleggen hoe hij de uitgangspunten en methoden van de filosofie toepast in zijn dagelijkse praktijk als bestuurder van een grote onderneming.

Na de pauze vindt een debat plaats met de deelnemers in de zaal. Dit congres wordt voorgezeten door Homme Heida, journalist en directeur/eigenaar van Promedia en lid van de denktank Round Table van de Club of Amsterdam.

The speakers are:
Huib Schwab: It's spirituality stupid
John Grüter & Mathijs van Zutphen: VISHandCHIPZ stand-up philosophy
Monica Soeting: Philosophy - a method for returning to reality

Club of Amsterdam about
the future of Philosophy
Wednesday, June 29, 2005
reception: 18:30-19:30, conference: 19:30-22:15
Where: PricewaterhouseCoopers, Prins Bernhardplein 200, Amsterdam , free parking.
For details, please visit:
www.clubofamsterdam.com/event.asp?contentid=410&catid=85


#-#-#-#

The language is English.

The Club of Amsterdam provides free press accreditation.
If you want to apply, please get in touch with us: press@clubofamsterdam.com


Tickets
Tickets from .¤ 25-129.
You can pay tickets by invoice, online with your credit card or at the registration desk between 18:30-19:30 the evening of the event. We provide discounts if you pay before the event including discounts for members of:
the Club of Amsterdam, openBC, N.G.I., the Amsterdam American Business Club, Dutch Connection, Charles Ruffolo's Network-Club
Paying by Invoice
Please send an email to ticketcorner@clubofamsterdam.com
Your email needs to indicate the name of the event, number and type of ticket , your name, company and invoice address.
Paying by Credit Card Online
Ticket Corner
www.clubofamsterdam.com/ticketcorner.html

The event is supported by:
PricewaterhouseCoopers

The Club of Amsterdam helps shape your future in the Knowledge Society. It is an independent, international think tank that supports thought leaders and knowledge workers to form opinions, visions and agendas about preferred futures.
The Club of Amsterdam provides resources through publishing and organizes events, seminars and workshops.




Ingezonden persbericht