Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 29-06-2005

Getuige leidt politie naar jonge dieven
ROLDE Twee jongens van 14 jr. uit Rolde zijn dinsdagmiddag aangehouden voor het stelen van wieldoppen van een auto. De jongens haalden in de Nijlandestraat in Rolde wieldoppen van ene geparkeerde auto. Een getuige die dit zag waarschuwde een bewoner van die straat. Deze zette de achtervolging in en kon de gewaarschuwde politie precies vertellen waar de jongens heen waren gevlucht. De jongens bekenden de diefstal en zijn overgedragen aan de ouders. Justitie bekijkt welke straf de jongens zullen krijgen. (05 - 154393)

Verkeerscontroles
EMMEN Op de Brinkenweg in Emmen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 29 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. De ademanalyse gaf als uitslag een alcoholgehalte van ongeveer1 promille. De man is na verhoor en met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

HOOGEVEEN Bij verkeerscontroles in Hoogeveen bekeurde de politie dinsdagavond 12 overtreders. Vier keer voor het niet dragen van de autogordel, drie keer voor het negeren van een bord gesloten verklaring en verplichte rijrichting. Verder twee keer voor technische gebreken. De overige overtredingen waren rijden door rood licht, over het fietspad en het met een auto veroorzaken van geluidsoverlast.

HAVELTE Bij alcoholcontroles op de N371 tussen Meppel en Smilde, hield de politie dinsdagavond een 67 jr. automobilist uit Winschoten aan. De man had een alcoholgehalte van ongeveer 0,8 promille. Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld. In totaal werden ongeveer 90 automobilisten gecontroleerd. 89 hadden niets gedronken. Wel werden zes automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

BEILEN Ook in en rond Beilen werd dinsdag actief gecontroleerd door de politie. 23 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Aangehouden na bedreiging en mishandeling
DIEVER In de Gerritsstraat in Diever hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 23 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vriendin in Hardenberg. Bij het doorzoeken van de woning van de verdachte is een vuurwapen aangetroffen. In verband met deze vondst is ook een 54 jr. bewoner aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgedragen aan de politie IJsselland. (05-154523)

Politie houdt stalker aan in woning ex vriendin EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie in de Fokkingeslag in Emmen een 25 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man was kort daarvoor binnengedrongen in de woning van zijn ex vriendin en wilde daaruit niet vertrekken. De vrouw deed aangifte van huisvredebreuk en stalking. Volgens haar wordt ze al lange tijd lastig gevallen door haar ex. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (05-154515)

Ongelukkig gevallen
NIETAP Een 42 jr. vrouw uit Roden is dinsdagavond na een val met haar fiets met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De vrouw fietste samen met haar man over de Meerweg in Roden. Ze raakte in verwarring door een tegemoetkomende auto en kwam te vallen. Daarbij viel zij ongelukkig met haar hoofd op de rand van het asfalt.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.