Politie Midden- en West Brabant

Arrestatie in Werkendamse beroving

WERKENDAM, 29 juni 2005

Arrestatie in Werkendamse beroving

WERKENDAM: De politie heeft een 38-jarige inwoner van Werkendam gearresteerd op verdenking van een gewelddadige beroving op een bejaarde vrouw. De man kon enkele uren na de overval worden opgepakt in Gorinchem.

Op dinsdagavond 28 juni werd een 83-jarige alleenstaande vrouw overvallen Dat gebeurde rond 21.15 uur in haar woning aan het Oudsas in Werkendam.
De dader drong de woning van de bejaarde vrouw binnen. In de woning heeft hij de vrouw hardhandig naar een slaapkamer geduwd, waarbij zij licht gewond raakte. In de slaapkamer werd de vrouw vervolgens gekneveld en ging de dader op zoek naar zijn buit. De overvaller vluchtte met haar portemonnee. In de portemonnee zat een geldbedrag van ongeveer 200,- en een pinpas.

De 65-jarige buurman, die bij de vrouw op bezoek wilde gaan, kwam nog wel oog in oog met de dader te staan, maar wist te ontkomen en alarmeerde de politie.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek, dat tot de arrestatie van de verdachte leidde. De man is diezelfde avond, rond middernacht, in Gorinchem opgepakt.

Bij de fouillering van de verdachte vond de politie de bewuste pinpas en het vermoedelijke geldbedrag van het slachtoffer terug. De man is in verzekering gesteld en wordt momenteel verhoord.

Auteur: Jeroen Steenmeijer