Provincie Noord-Holland

Gezocht: leden adviescommissie

29-6-2005

De provincie Noord-Holland zoekt vier nieuwe leden voor de Adviescommissie Begeleiding Amateur Zanguitvoeringen.

De provincie Noord-Holland voert een actief cultuurbeleid dat erop gericht is om zoveel mogelijk mensen (buiten de gemeente Amsterdam) te laten deelnemen aan het culturele leven en om de kwaliteit van cultuuruitingen te bevorderen. De regeling Begeleiding Amateur Zanguitvoeringen beoogt de samenwerking te bevorderen tussen professionele musici en amateurbeoefenaars van de zangkunsten door de kosten van begeleiding door een professioneel orkest bij uitvoeringen van amateurzangverenigingen (gedeeltelijk) te subsidiëren. De provincie laat zich bij de artistiek inhoudelijke kwaliteitsbeoordeling leiden door het advies van een onafhankelijke adviescommissie. In verband met de nieuwe cultuurperiode 2005-2008 is behoefte ontstaan aan een nieuwe adviescommissie.

Taken

De adviescommissie Begeleiding Amateur Zanguitvoeringen adviseert het college van Gedeputeerde Staten over de subsidieverzoeken. De adviescommissie komt minimaal tweemaal per jaar omstreeks eind april en eind oktober bijeen.

Samenstelling

De adviescommissie zal bestaan uit een voorzitter met bestuurlijke ervaring en maximaal vier overige leden die deskundig zijn op het terrein van de begeleiding van amateur-zangverenigingen. De leden dienen onafhankelijk te zijn: uitgesloten zijn personen die werkzaam of anderszins verbonden zijn aan een van de provinciale bestuursorganen.

Een commissielid en de instelling waaraan deze beroepsmatig verbonden is, zijn uitgesloten van een subsidie op grond van deze regeling. Voor het werven van de voorzitter wordt een apart traject gevolgd.

De zittingstermijn is in principe twee jaar; verlenging met maximaal één termijn is mogelijk. Aan de commissie wordt een ambtelijk secretaris toegevoegd.

Honorering

De commissieleden ontvangen per dagdeel een vergoeding van 90.25 en een leesvergoeding van eveneens 90.25, plus een reiskostenvergoeding.

Procedure

Indien u deskundig bent op bovengenoemd terrein wordt u uitgenodigd te reageren. U wordt verzocht uw schriftelijke reactie te voorzien van een curriculum vitae en vóór 21 juli as. te versturen aan onderstaand adres. Voor nadere informatie en het opvragen van een profielschets kunt u terecht bij: Mw. E. Wouters, tel. (023) 514 45 55 of dhr. E. Hensen, tel. (023) 514 35 03. .

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Afdeling Subsidies

Mevrouw E. Wouters

Postbus 123

2000 MD HAARLEM

Het functieprofiel

Els Wouters