Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 juni 2005


Ruurlo / Laag Keppel /Aalten - Drankrijders betrapt


Agenten hebben dinsdagavond (28/6) bij een controle op de Dorpsstraat in Ruurlo een 26-jarige automobilist uit Klazienaveen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Een 23-jarige automobilist uit Groningen blies afgelopen nacht (29/6) bij een controle op de Rijksweg in Laag Keppel 0,6 prom. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Bij een controle op de Zilverbekendijk in Aalten blies afgelopen nacht (29/6) een 31 jarige automobiliste uit Lichtenvoorde 1,7 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Kilder - Spiegels van auto's afgetrapt


Afgelopen nacht (29/6) werden van 3 auto's aan de Lindeboom en 1 auto in de St. Jansstraat de spiegels afgetrapt. Omstreeks 02.20 uur waren buurtbewoners wakker geworden van lawaai op straat. Zij zagen dat drie jongens op de fiets tegen auto's aantrapten. Een buurtbewoner is nog achter de jongens aangegaan, maar is ze kwijtgeraakt. De politie is een onderzoek gestart.


Vorden - Graffitispuiters aangehouden


Agenten hebben dinsdagavond (28/6) twee jongens uit Vorden, 16 en 18 jaar, aangehouden. Zij hadden op de skatebaan aan het Wiemelink graffiti gespoten. In overleg met de ouders zullen de twee worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.


EINDE BERICHTEN


Bureau Communicatie

Persvoorvoorlichters:

Anton de Ronde - 055 5486052

Bert Top - 055 5486058



---- --