Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 29 juni

Alkmaar 29-06-2005 - 15.30 uur

Prikactie in Victoriepark

Alkmaar, dinsdag 28 juni 2005.

De politie heeft met 9 agenten een korte prikactie gehouden in het Victoriepark waarbij 7 bekeuringen zijn uitgeschreven.

Het is bij de politie bekend dat er in het park regelmatig sprake is van drugs- en drankgebruik. Dit leidt tot overlastmeldingen en het achterlaten van afval. Bij de actie kregen 5 personen een bekeuring omdat zij zich niet konden legitimeren. 1 persoon werd betrapt op het prepareren van softdrugs op de openbare weg en een ander kreeg een bekeuring omdat hij een blikje bier dronk daar waar het niet is toegestaan.

Motorrijder gewond

Heerhugowaard, dinsdag 28 juni 2005.

Omstreeks 17.35 uur vond er op de Reuzenpadsingel een botsing plaats tussen een auto en een motor waarbij een 25-jarige motorrijder uit Heerhugowaard gewond raakte aan zijn rug en nek. Hij werd in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen.

De motorrijder reed over de Reuzenpadsingel, komende uit de richting Walvisplein, achter een 33-jarige automobiliste uit Heerhugowaard. Zij stopte voor overstekende kinderen. Dit werd te laat opgemerkt door de motorrijder die achterop de auto reed en ten val kwam. Zijn motor raakte rondom flink beschadigd evenals de achterkant van de auto.

Verkeerscontroles

Regio, dinsdag 28 juni 2005.

De politie heeft op diverse plaatsen het verkeer gecontroleerd met als doel de veiligheid te vergroten en daarmee gewonden en dodelijke slachtoffers in het verkeer tegen te gaan.

In Alkmaar werd overdag en s avonds gecontroleerd op de Laan van Athene, de Kanaaldijk en de Ommering. Ruim 50 verkeersdeelnemers kregen een bekeuring ondermeer wegens snelheid (12), het niet dragen van een autogordel (27), het niet dragen van een kinband (4) en het niet handsfree bellen (7). De hoogste snelheid werd gemeten op de Laan van Athene waar een automobilist 86 km/u reed waar 50 is toegestaan.

In Heerhugowaard werd in de middaguren gecontroleerd op de Rustenburgerweg. Daar kregen 30 automobilisten een bekeuring wegens het overschrijden van de snelheid binnen de bebouwde kom. De hoogste gemeten snelheid was 95 km/u. Tevens vielen er 2 bonnen wegens het niet dragen van een helm, 1 wegens het negeren van een stopteken en 1 wegens het rijden zonder rijbewijs.

In Slootdorp werd in de avond gefotografeerd op de Schagerweg. Van de 50 passanten reden er 11 sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was hier 123 km/u.

Drankrijder

Alkmaar, woensdag 29 juni 2005.

Vannacht om 004.5 uur werd op de Bestevaerstraat een 60-jarige automobilist uit Egmond aan Zee gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 400 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Auto van oprit gestolen

Bovenkarspel, woensdag 29 juni 2005.

Vannacht om 03.30 uur werd een bewoner van een huis aan de Broekerhavenweg wakker van het geluid van zijn startende auto. Toen de man naar buiten ging zag hij dat deze van zijn oprit was gestolen. Het gaat om een Audi, type A6 Avant, kleur blauw en kenteken 31-GJ-KG. De auto is van het bouwjaar 2000 en heeft een dagwaarde van ongeveer 15.000 euro.

Wagen volgeladen

Oudkarspel, woensdag 29 juni 2005.

In de afgelopen nacht is er van een erf aan de Laanweg een aanhangwagen gestolen met een grijze huif. De wagen is volgeladen met spullen uit een onafgesloten schuur op het erf. De spullen waren aangeschaft in verband met een aanstaand feestje. Het gaat hierbij ondermeer om levensmiddelen en 13 kratten Amstelbier.

Schietincident in Ter Plaatse

Hoorn, woensdag 29 juni 2005.

Vanavond besteedt het programma Ter Plaatse van TV Noord-Holland aandacht aan het dodelijk schietincident op zondag 19 juni in Hoorn.

Daar werd omstreeks 05.10 uur, de 39-jarige uitbater van café Harem aan het Koepoortsplein voor zijn zaak neergeschoten. In de uitzending zijn beelden te zien van het café en het slachtoffer. Het rechercheteam is op zoek naar twee verdachten van wie signalementen zullen worden vermeld.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie Hoorn via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief). De uitzending is te zien vanaf 18.35 uur met een herhaling elk daarop volgende uur tot 23.35 uur. Ook op de donderdag zijn herhalingen te zien.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld en wapenbezit

Alkmaar, woensdag 29 juni 2005.

Een 58-jarige man uit Alkmaar is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn vriendin afgelopen weekend. Ook wordt de man verdacht van het mishandelen van zijn vriendin een aantal maanden geleden. Hij schoot vermoedelijk door een deur heen waarbij hij de vrouw in haar wang raakte. Van dit feit was niet eerder aangifte gedaan.

Omdat er verdenkingen waren dat de man in het bezit was van een vuurwapen, werd bij zijn aanhouding ook de woning doorzocht. Er zijn een wapen en munitie gevonden en in beslag genomen. De man is inmiddels in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vijf Poolse verdachten aangehouden

Heerhugowaard, woensdag 29 juni 2005.

Vannacht omstreeks 05.30 uur zagen surveillerende agenten op de Overtoom twee mannen wegduiken in de bosjes. Ze werden aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling. Ze hadden handschoenen aan en droegen een zaklamp bij zich. In hun bestelbusje, dat in de buurt geparkeerd stond, zaten nog drie landgenoten. In het busje werden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, ondermeer twee buitenboordmotoren en een TV. De mannen, in de leeftijd van 23 tot 33 jaar, zijn in verzekering gesteld. De recherche is een onderzoek begonnen.

Bijbootje gestolen

Den Helder, dinsdag 28 juni 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag is er vanaf een kajuitzeiljacht in de haven aan de Pluto een boot gestolen die in een davit hing. Het gaat om een blauwwitte rubberboot van het merk AquaDutch met daaraan een Mercury 4 PK buitenboordmotor. De waarde van de boot plus motor bedraagt ongeveer 1700 euro.