Gemeente Zwolle

Tijdelijke noodstal wijkboerderij Stadshagen klaar

De eerste fase van de wijkboerderij in Stadshagen is in volle gang. Het tijdelijke onderkomen voor de toekomstige boerderijdieren is bijna klaar. Woensdag 29 juni aanstaande om 13.45 uur legt wethouder Peter Pot uur de laatste hand aan de noodstal.


1
De weilanden zijn ingezaaid en kleuren inmiddels groen. Ook zijn de wandelpaden rondom de weilanden aangelegd en is er een mestvaalt gemaakt. Op dit moment plaatst de aannemer de hekwerken rondom de weilanden. De inrichting (hokken) van de noodstal wordt later deze zomer gerealiseerd. Naar verwachting zijn de weilanden en de noodstal (inrichting) in september 2005 gereed.

Inrichting
De wijkboerderij beschikt straks over twee weilanden waar boerderijdieren, zoals schapen en geiten te zien zijn. Het eerste weiland is ongeveer 7.500 m2 en ligt ten westen van de Oude Wetering. Het tweede weiland is met ruim 7.800 m2 iets groter en ligt ten oosten van de Oude Wetering.

De looppoort van weide 1 is voorzien van een toegang voor bezoekers. Rondom het weiland bevinden zich wandelpaden. In weiland 1 worden ook de tijdelijke noodstal en een kinderspeelruimte gerealiseerd. De tweede weide is een zogenoemde 'rustweide' en is daarom niet toegankelijk voor bezoekers. Dit weiland bestaat uit twee delen die middels een gronddam met elkaar in verbinding staan. In beide weilanden worden boomgroepen, bestaande uit 3 tot 4 bomen, geplaatst. Bestaande watergangen en taluds blijven gehandhaafd.

Na deze werkzaamheden breekt de tweede fase aan waarin de wijkboerderij gerealiseerd wordt met onder andere een ontvangstruimte, expositieruimte en definitieve stal.


---