Politie Zaanstreek-waterland


18:22 28-JUN-05
PURMEREND, VERZETSLAAN

Met biertje op achter het stuur

De politie heeft een 31-jarige man uit Purmerend aangehouden die, volgens een oplettende melder, gevaarlijk reed en bier zat te drinken achter het stuur. Surveillerende agenten troffen de man toen hij met zijn bestelbus bij een horecagelegenheid wegreed. Het ademanalyseapparaat gaf aan dat de verdachte ruim anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn adem had. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren heengezonden.

22:37 28-JUN-05
ZAANDAM, WESTZIJDE

Politie houdt dronken man aan

Een 35-jarige man uit Assendelft is door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap en baldadigheid. Een automobilist gaf door aan de meldkamer dat een dronken fietser een fles drank tegen zijn auto had gegooid. Hij volgde de fietser en gaf de positie door waardoor de toegesnelde agenten de man even later aan konden houden. De verdachte werd ingesloten en de volgende ochtend gehoord en met twee processen-verbaal heengezonden.

10:09 29-JUN-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Politie pakt vernielers op heterdaad

De politie heeft een 14-jarige jongen uit Oosthuizen, twee 15-jarige Purmerenders en een even oude jongen uit Middelie aangehouden voor vernieling in een leegstaand pand. Het voormalige kantoorpand stond leeg en er werd gewerkt aan een andere bestemming voor het gebouw. Het geheel was afgezet met hekken met daarop bordjes met 'verboden toegang'. Het kwartet heeft vermoedelijk plafondplaten vernield, lichtbakken losgetrokken, deuren ingetrapt, telefoontoestellen van de wanden gerukt en brandslangen uitgerold en aangezet zodat het water via de trappen naar beneden liep. De politie onderzoekt of de verdachten verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor andere vernielingen en of de aanzienlijke schade kan worden verhaald op de verdachten of hun ouders.

WESTZAAN, OVERTOOM

Schutter Overtoom aangehouden

De politie heeft een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op maandagochtend op een parkeerterrein bij een horecagelegenheid. Daar werd omstreeks kwart voor zes enkele malen van korte afstand met een vuurwapen geschoten op een 25-jarige man uit Haarlem, die hierdoor licht gewond raakte. De man uit Dordrecht werd in het hoofdbureau van politie te Zaandijk aangehouden als verdacht van moord, dan wel poging tot doodslag. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. De 32-jarige man en 23-jarige vrouw uit Rotterdam die direct na het incident in de auto van de verdachte waren aangehouden zijn na verhoor heengezonden. De recherche verzoekt een man met een kleine donkere auto, die maandagochtend een lifter heeft meegenomen uit de omgeving Westzaan in de richting van Amsterdam, zich te melden via 0900-8844. Ook andere getuigen van het incident die nog niet bij de politie bekend zijn worden verzocht zich op dit telefoonnummer te melden.

WORMERVEER, INDUSTRIEWEG
Twee mannen aangehouden na bedreiging
De politie heeft na onderzoek van een aangifte ter zake bedreiging en mishandeling een 20-jarige man uit Krommenie en een 42-jarige man uit Starnmeer aangehouden. De bedreiging en mishandeling zou vorige week woensdag hebben plaatsgevonden bij een bedrijf waar de Krommenieër werkzaam was. Na een meningsverschil met een collega zou de 20-jarige gebeld hebben met de man uit Starnmeer die vervolgens bij het bedrijf binnenkwam en zou hebben gedreigd en geslagen. De Krommenieër wordt gehoord voor uitlokking, de ander voor mishandeling en bedreiging.

14:51 28-JUN-05
PURMEREND
Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole langs de Jaagweg op dinsdagochtend met de radarauto heeft de politie 85 kentekens gefotografeerd van voertuigen die sneller voorbij reden dan de toegestane 50 km per uur. De snelste reed met 88 km per uur voorbij de camera. De auto stond vanaf de Rozenstraat in de richting van de Herengracht. In de middag werden op de Ds. M.L. Kingweg 56 motorrijtuigen op de foto gezet waarbij van de snelste ook 88 km per uur werd gemeten. Vervolgens werden op de Van IJsendijkstraat 21 te snelle rijders geflitst die vanaf de Sportlaan richting Cantekoogweg reden. Als afsluiting werd dinsdagmiddag nog een controle op de Jaagweg gehouden waarbij de snelheid van 450 voertuigen die vanuit de richting Gorslaan richting Rozenstraat reden werd gemeten. Iets meer dan 10 % reed sneller dan de toegestane 50 km per uur. De kentekenhouders krijgen binnenkort een beschikking toegestuurd van het Centraal Justitieel Incassobureau.

20:27 28-JUN-05
MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG N247
Motorrijder gewond na aanrijding met bus
De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een 22-jarige motorrijder uit Edam gewond is geraakt na een aanrijding met een bus van het streekvervoer. De motorrijder reed over de Provincialeweg vanuit de richting Broek in Waterland in de richting van Volendam. Ter hoogte van de kruising met oversteek van de bus bij de Oostelijke parallelweg reed hij tegen de linker voorzijde van de lijnbus aan die werd bestuurd door een 41-jarige man uit Volendam. De Edammer werd met vermoedelijk meerdere botbreuken per ambulance overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De motorfiets en de gelede bus werden door een takelbedrijf afgevoerd.


---- --