Gemeente Den Haag

juni 2005
Bezoekers sporthallen waarderen dienstverlening (29 juni)

Bezoekers zijn steeds meer tevreden over de gemeentelijke sporthallen in Den Haag. Dit blijkt uit het belevingsonderzoek naar de kwaliteit en de dienstverlening, dat de gemeente Den Haag in 2004 hield. Voor 82 procent van de ondervraagden is de algemene indruk van de hallen voldoende, voor 47 procent was deze goed. Het onderzoek in 2002 gaf aan, dat 71 procent van de geënquêteerden de sporthallen voldoende tot goed vond. Toen achtte 31 procent de algemene indruk goed.

Het gastheerschap van de medewerkers wordt het hoogst gewaardeerd. Daarna komen de uitstraling van de accommodatie, de hygiëne en de kwaliteit van de sportvloer. De parkeer- en stallingsmogelijkheden en de horeca worden het laagst gewaardeerd. De meeste opmerkingen van de ondervraagden gingen over sociale veiligheid, hygiëne, klimatologische omstandigheden en horeca. Deze aspecten vormen voor de gemeente Den Haag ook aandachtspunten om de service in de toekomst verder te verbeteren.

Bij het belevingsonderzoek in 1998 en 2000 waren acht sporthallen betrokken. In 2002 werd dit aantal uitgebreid tot elf en in 2004 tot dertien. Vooral de in het najaar van 2004 in gebruik genomen sporthallen Piet Vink en Hogeveld boekten bij het laatste onderzoek hoge scores. Het gemiddelde aantal bezoekers van alle bij het onderzoek betrokken sporthallen is 79.000 per jaar.

De sporthallen die bij het onderzoek waren betrokken zijn: De Blinkerd, Gaslaan, Hogeveld, Houtzagerij, Lipa, Loosduinen, Ockenburgh, Oranjeplein, Overbosch, Piet Vink, Transvaal, 't Zandje en Zuidhaghe. Het aantal gemeentelijke sporthallen breidt zich nog steeds uit. Op 1 juni jl. nam de gemeente de exploitatie van Sporthal Lindoduin op zich. In het najaar wordt sporthal Boswijk (Ypenburg) in gebruik genomen en begin 2006 de nieuwe sporthal Houtrust. De bouw van Sporthal Leidschenveen is in 2006 gepland.