Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (29/07)

BERGEN OP ZOOM, 29 juni 2005

Politie houdt jongens aan voor vuurtje stoken
HALSTEREN: De combinatie van een aantal fietsen en een rookpluim in de bossen aan de Wouwseweg, trok dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur de aandacht van een politiesurveillance. Gezien het feit dat de politie in Halsteren, mede gezien de droogte van de afgelopen tijd, extra alert is op brandjes, nam zij direct ter plaatse poolshoogte. Zij trof een zestal jeugdige verdachten aan, die een vuurtje hadden gestookt in een kuil in de grond. In de kuil werden onder meer gesmolten pvc-pijpen aangetroffen. De jongens, 5 jongens van 11 jaar oud en een knul van 8, gaven toe het vuurtje te hebben aangestoken. De politie dekte de smeulende resten af met een flinke laag zand en nam de kinderen daarna mee naar het politiebureau. Om 19.30 uur zijn de jongens door hun ouders opgehaald op het bureau. In overleg met de ouders is voor de jongens een verwijzing naar Bureau Halt geregeld.

Huiselijk geweld
BERGEN OP ZOOM: Dinsdag meldde een 43-jarige man zich bij de politie om aangifte te doen van mishandeling. De man was zondag op visite bij de 40-jarige moeder van zijn dochter, die beide in Bergen op Zoom wonen. Toen hij duidelijk maakte dat hij weer wilde vertrekken, werd hij plotseling om onbekende redenen door haar tegen zijn been en hoofd en in het gezicht geslagen met een asbak. De man is hierdoor gewond geraakt. Tevens nam de vrouw een mes ter hand, waarmee ze zwaaiende bewegingen in zijn richting maakte. Omdat de man zich tevens zorgen maakt over de agressie van de vrouw in de richting van zijn dochter, heeft hij de hulp van de politie ingeroepen.

Diefstal met geweld
BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom is gisteravond met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer was met de fiets op weg naar huis, toen hij in de omgeving van het Tunnelpad door twee voor hem onbekende jongens van zijn fiets werd getrapt. Een van de jongens sloeg hem een bloedneus. Er werd gedreigd met meer geweld als het slachtoffer zijn mobiele telefoon niet zou afstaan. De jongen heeft vervolgens zijn telefoon afgegeven en is naar huis gegaan. Eenmaal thuisgekomen heeft het slachtoffer de politie in kennis gesteld.

Man rijdt onder invloed van alcohol zijn auto kapot
BERGEN OP ZOOM: Dinsdagnacht kreeg de politie een melding van een auto die op kop lag op de Randweg Noord. Ter plaatse bleek dat de bestuurder niet meer in de auto zat of aanwezig was op de plek van het ongeval. Later meldde de doorweekte bestuurder zich op het politiebureau. De 34-jarige man uit Halsteren man had alcohol gedronken, was in een slip geraakt en over de kop geslagen. Een blaastest wees uit dat in zijn bloed 565 ug/l alcohol aanwezig was. De man is uiteindelijk heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

Alerte bewoner voorkomt inbraak in eigen huis
BERGEN OP ZOOM: Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom heeft gisteravond een inbraak in zijn eigen huis voorkomen door alert te reageren. De man zat binnen en de lichten in zijn huis waren uit, toen hij gerommel aan zijn voordeur hoorde. Hij zag twee mannen voor zijn voordeur staan en deed de deur open. Daarop renden beide verdachten weg. Het bleek dat de mannen het deurbeslag hadden losgedraaid om te proberen binnen te komen. De alerte bewoner deed aangifte bij de politie en gaf een signalement op van beide verdachten. De politie stelt een onderzoek in.

Man bedreigd
BERGEN OP ZOOM: Een 46-jarige man uit Roosendaal is gisteren op camping Heidepol bedreigd door een vijftal mannen. Toen hij zijn post ging halen, zag hij vijf mannen staan, waaronder een 19-jarige kennis van zijn zoon. Een van hen was van middelbare leeftijd en dreigde de man in elkaar te slaan. Die voelde zich bedreigd en liep naar de caravan van een kennis om zich in veiligheid te stellen. De mannen liepen vervolgens naar zijn caravan, waar zijn vrouw aanwezig was. Ook daar uitten ze bedreigingen en scholden ze. Een van hen had een mes bij zich. De auto van het slachtoffer is eveneens beschadigd. Later is de man opnieuw bedreigd, nu telefonisch. De man heeft aangifte van bedreiging gedaan en de politie stelt een onderzoek in. Wat de reden van de bedreiging was, is op dit moment nog niet bekend.

Poging tot diefstal: verdachte aangehouden
BERGEN OP ZOOM: Gisterenmiddag heeft een beveiligingsmedewerker van V&D een 35-jarige vrouw van Poolse afkomst aangehouden. De vrouw had een plastic tas gevuld met 45 sierraden ter waarde van enkele honderden euros en wilde daarmee de winkel uitlopen. Het alarm ging af, waarop ze werd aangesproken door de beveiligingsbeambte. De vrouw gaf toe de sierraden te hebben willen stelen. Ze werd overgedragen aan de politie.

Bedrijfsinbraak
ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Kade. Gealarmeerde politiemensen kwamen ter plaatse en merkten dat er aan de achterzijde van het bedrijf een deur geforceerd was. De daders zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Zoektocht naar schietende man
ROOSENDAAL: Gisteravond kreeg de politie een melding dat er schoten gelost werden op de Amarildijk in Roosendaal. Onderweg naar de plek kregen politiemensen de melding dat de schutter ook op de Albastdijk was geweest en daar meerdere gerichte schoten op spelende kinderen had gelost. De verdachte werd niet aangetroffen. Niemand raakte gewond. Een zoektocht naar de schutter leverde helaas niets op. Later bleek dat de verdachte wellicht richting Tolberg en Nispen reed. Politiemensen hoorden ook daar een schot, maar opnieuw werd de verdachte niet aangetroffen. Op de Amarildijk zijn verschillende patroonhulzen aangetroffen, die door de technische recherche worden onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien.

Team Courage houdt weer hennepruimdag
ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM: Het team Courage ondersteund door de dienst Saver, de energiemaatschappij heeft dinsdag wederom een hennepruimdag gehouden. Er zijn diverse invallen gedaan in woningen en bedrijven.

ROOSENDAAL: In een loods aan het Majoppeveld trof men een kwekerij aan met daarin 675 hennepplanten en de daarbij behorende apparatuur. Met de energiemeter bleek te zijn geknoeid waardoor deze is afgekoppeld. Een inwoner van Bulgarije werd in het pand aangetroffen. Uit nader onderzoek bleek dat de man een aantal weken geleden was uitgezet en nu wederom illegaal verbleef in Nederland. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Een onderzoek naar de eigenaar van het pand zal worden ingesteld.

In een woning aan de Amethistdijk werd voor de tweede keer dit jaar een inval gedaan. Dinsdag trof de politie een zogenaamde growbox aan met daarin 20 hennepplanten. De 37-jarige bewoonster van het pand was niet thuis maar zal later deze week worden gehoord.

Een woning aan de Agathadonk werd ook bezocht door de politie. Op de zolder en in een slaapkamer trof zij een grote hoeveelheid kweekapparatuur aan. Er waren alleen wat hennepresten zichtbaar. De apparatuur is inbeslagggenomen en vernietigd. De eigenaar van de woning zal in deze week worden gehoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ook in een woning aan de Abelenberg is kweekapparatuur aangetroffen. Ook hier trof men hennepresten aan. Alle apparatuur is inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt. In alle drie de gevallen was niet met de energiemeter geknoeid.

In een woning aan de Suzannadonk trof de politie een kwekerij aan van 86 planten. Alle apparatuur en planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Ook hier geen sprake van diefstal van energie.

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Schimelpennincklaan werd door de politie een inval gedaan. Een in werking zijnde hennepkwekerij van 138 planten werd aangetroffen. De kweker was niet thuis. Hij zal in deze week worden gehoord. Er bleek dat er sprake was van diefstal van energie. De energiemeter is vervolgens door de energiemaatschappij afgesloten.

In een duiventil bij een woning aan de Kamperfoeliestraat werd een hennepkwekerij aangetroffen van 137 planten. Alle goederen zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De eigenaar was niet thuis. Hij zal later worden gehoord.In een schuur aan de Populierenlaan werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Het betrof hier 49 planten. Ook hier was sprake van diefstal van energie. De eigenaar moet nog worden gehoord. In een woning aan de Scharstraat werd eveneens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. 150 hennepplanten zijn aangetroffen, inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt. In totaal zijn er dinsdag 1309 henneplanten geruimd met een gewicht van 28 kg. De coffeeshopprijs bedraagt 144.000 Euro. 4500 kg kweekattributen zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De waarde van deze apparatuur bedraagt ongeveer 50.000 Euro.

Ernstig verkeersongeval door niet verlenen van voorrang OUD GASTEL: Een 18-jarige man uit Zevenbergen verleende gisteren met zijn auto geen voorrang aan een 33-jarige vrouw uit Kruisland, waardoor zich een ernstig verkeersongeval voordeed. De man kwam van de A17 afslag Roosendaal-noord en wilde linksaf slaan. Daarbij raakte hij met zijn voertuig de auto van de vrouw, die over de kop sloeg en 50 meter verder ondersteboven tot stilstand kwam. De vrouw zat bekneld in haar auto en moest door toegesnelde brandweermensen bevrijd worden. Ze moest ter observatie de nacht doorbrengen in het ziekenhuis. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst