FNV

Werkzekerheid in akkoord over nieuwe cao ING

Voor de 35 duizend werknemers bij bank en verzekeraar ING is woensdagmiddag een principeakkoord over een nieuwe cao gesloten. Werkzekerheid is wat FNV Bongenoten betreft de belangrijkste afspraak.

Bij de verschillende onderdelen van ING, zoals de Postbank en Nationale Nederlanden, staat de werkgelegenheid onder druk. Nu is echter de afspraak gemaakt dat geen enkele werknemer gedwongen zal worden ontslagen. Bij komende reorganisaties zal voor iedere boventallige binnen of buiten het concern een andere baan gezocht worden.

"Dit is een zeer belangrijke afspraak voor alle medewerkers", vindt vakbondsbestuurder Leo Vlek. "Waar veel onzekerheid bestond kunnen mensen nu met een geruster hart naar de toekomst kijken."

Ook zijn goede afspraken gemaakt over pensioen en levensloop, gezond werken en loon.

Over het pensioen is de afspraak gemaakt dat de leeftijd waarop werknemers kunnen stoppen met werken ongeveer gehandhaafd blijft. Vanaf 1 januari 2006 betalen werknemers voor het premie, die ongeveer 0,3 procent gaat bedragen. ING begint met een levensloopregeling, waarvoor de werkgever jaarlijks 3,5 procent van de loonsom doneert.

Over de ziektewet is afgesproken dat werknemers in zowel het als eerste als het tweede ziektejaar 100 procent van hun loon ontvangen. Voor de aanvulling in het tweede ziektejaar geldt wel dat zij moeten meewerken aan reïntegratie.

De cao krijgt, na instemming van de vakbondsleden, een looptijd van 32 maanden, van 1 mei 2004 tot 31 december 2006. Gedurende deze periode ontvangen de werknemers een eenmalige loonsverhoging van 1,5 procent over 2004, een structurele loonsverhoging van 1,25 procent per 1 augustus 2005, een eenmalige uitkering van 0,65 over 2005 en een structurele loonsverhoging van 1,5 procent per 1 januari 2006.

Voor de ziektekostenverzekering is afgesproken dat de totale bijdrage van de werkgever met de komst van het nieuwe ziektekostenstelsel gelijk blijft.