Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooglanderveen, 29 juni 2005

Nummer: 21

Vathorst Perspectief nummer 9 verschenen

AMERSFOORT - Met de viering van tien jaar werken aan Vathorst is ook het nieuwe Vathorst Perspectief verschenen. In dit negende nummer uiteraard volop aandacht voor het jubileum dat op 29 juni gevierd wordt met de presentatie van het boek 'Een nieuw stadsdeel in Amersfoort: Vathorst, een wereld van verschil in ontwikkeling'.

In Vathorst Perspectief komen de schrijvers van het boek uitgebreid aan het woord. Zij hebben een gigantische berg werk verzet, geschiedenis opgerakeld, taaie verslagen en nota's doorgeworsteld, maar ook inspirerende interviews gehouden. Zo hebben ze een prachtig historisch document gemaakt, dat -als het aan Ontwikkelingsbedrijf Vathorst ligt- zeker een vervolg krijgt. Het verhaal is immers nog niet af. Aan Vathorst wordt nog vele jaren gebouwd. Wat de auteurs van het boek is opgevallen, is vooral de hoge betrokkenheid van mensen bij de wijk. 'Wie je ook spreekt, bijna iedereen heeft een mening over Vathorst of is zelf actief bezig iets in de wijk tot stand te brengen. Nog voor alles klaar is kun je spreken van een bepaald gemeenschapsgevoel', aldus de auteurs. In het magazine verder aandacht voor de verhuizing van de Voetbalvereniging Hooglanderveen naar Fithorst, de voorgangers van de verschillende kerken die in Vathorst actief zijn, de mening van.Henk van den Broek, een van de mannen van het eerste uur. En verder nog de stormloop op de woningen van de projecten De Wilgenhof en De Velderij, de start van de groen- en klussengroep en de bouwers van de Laakjol. Last but not least kunt u ook het nodige lezen over de activiteiten van de Stichting Vario Mundo.

Vathorst Perspectief nummer 9 is gratis verkrijgbaar in het i-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a en in de informatiewinkel van de gemeente Amersfoort in De Observant aan het Stadhuisplein.