Gemeente Deventer

Week 24, 17 juni 2005

PROMINENTE DEELNAME DEVENTER AAN HANZEDAGEN TARTU

De jaarlijkse Hanzedagen zijn dit jaar van 30 juni tot en met 3 juli in Tartu (Estland). De Hanzestad Tartu is partnerstad van Deventer en Zutphen. Vanwege de jarenlange kontakten met Tartu is de deelname van Deventer aan de Hanzedagen dit jaar groter dan normaal.

De officiële delegatie, die onder leiding staat van James van Lidth de Jeude, burgemeester van Deventer, bestaat uit zes personen. Zeven medewerkers van het Bureau Hanzesteden aan de IJssel verzorgen de toeristische promotie op de Hanzemarkt. De Hanzezangers nemen evenals andere jaren vele optredens voor hun rekening, zowel op de markt als tijdens de officiële bijeenkomsten. Verder verzorgen de Hanzedansers Deventer, bestaande uit senioren dansgroepen, optredens in bejaarden- en verzorgingstehuizen, in ziekenhuizen en op de Hanzemarkt. De groep van 71 personen bestaat uit instructrices, demonstratiegroepen en mensen die uit toeristisch oogpunt meegaan. De middeleeuwse muziekgroep Mycelium vergroot de inbreng van Deventer met straatoptredens en voorstellingen in instellingen. Ook treden de Hanzezangers, de Hanzedansers en Mycelium gezamenlijk op. Een delegatie van de Stichting Deventer/Zutphen-Tartu complementeert het geheel.

Projecten die in Tartu door deze stichting en de gemeenten Deventer en Zutphen zijn uitgevoerd worden bezocht; zoals een energie- en een huishoudelijk afval project en voorzieningen voor ouderen.

Al met al zijn dit jaar ruim negentig Deventenaren actief betrokken bij de Hanzedagen. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het versterken van de Hanze-identiteit van Deventer en de relatie met de partner- en Hanzestad Tartu.

Publicatiedatum: 22-6-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 22 juni 2005